Hlavní obsah

Štěpánek se na úvod OH utká s Llodrou,Vaidišovou čeká Cornetová

PEKING

Aktuálně nejlepší český tenista Radek Štěpánek se v prvním kole olympijského turnaje utká s Francouzem Michaelem Llodrou. Rozhodl o tom čtvrteční los v Pekingu, který nejlepší českou tenistku Nicole Vaidišovou v prvním kole postaví proti patnácté nasazené Alize Cornetové z Francie.

Článek

Další české naději Tomáši Berdychovi přisoudil los čtrnáctého nasazeného Iva Karloviče z Chorvatska. Štěpánek se jako jediný z českých reprezentantů dostal mezi nasazené a jako turnajová šestnáctka se utká s 39. hráčem světa, kterého porazil ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech.

Berdycha, jenž se na poslední olympiádě v Aténách blýskl vyřazením Švýcara Rogera Federera, čeká mnohem těžší soupeř v podobě skvěle podávajícího Karloviče. Vysokého Chorvata Berdych porazil jen jednou ze tří duelů na okruhu ATP a letos s ním prohrál na turnaji v Rotterdamu.

"To není moc příjemné," řekl Berdych ČTK poté, co se po čtvrtečním tréninku dozvěděl jméno svého prvního soupeře. Poslední vzájemný souboj si ještě dobře pamatoval. "Ale bylo to už na jaře. Formu nyní bude asi mít. Moc mě to nepotěšilo," uvedl Berdych.

Další český tenista Ivo Minář v prvním kole narazí na Belgičana Oliviera Rochuse a Jiří Vaněk se utká se třináctým nasazeným Michailem Južným z Ruska.

Světové jedničce Federerovi los pro první kolo přisoudil Rusa Dmitrije Tursunova a Španěla Rafaela Nadala, který ho 18. srpna vystřídá na tenisovém trůnu, na úvod čeká Ital Potito Starace.

Nadal se dostal do těžší poloviny pavouka

Vítěz Roland Garros a Wimbledonu Nadal se dostal do těžší poloviny pavouka, v níž je i jeho přemožitel z turnaje v Cincinnati Srb Novak Djokovič a nedělní vítěz amerického podniku série Masters Andy Murray z Británie. S Murraym by se mohl španělský favorit utkat ve čtvrtfinále, s třetím hráčem světa Djokovičem pak v semifinále.

Turnaj začne v neděli. Olympijské zlato z Atén obhajuje Chilan Nicolas Massu, který v prvním kole narazí na Steva Darcise z Belgie.

Ve čtyřhře se osvědčený daviscupový pár Berdych, Štěpánek v prvním kole utká s brazilskými deblisty Marcelem Melem a Andrem Sa, ve druhém by pak mohl narazit na zkušené Indy Maheše Bhúpathího a Leandera Paese. Specialisty na čtyřhru Martina Damma a Pavla Víznera hned na úvod čeká druhý nasazený pár ze Srbska složený z Djokoviče a čtvrtého deblisty světa Nenada Zimonjiče.

Los 1. kola, muži:
Federer (1-Švýc.) - Tursunov (Rus.), I Hjong-tchek (Korea) - Arevalo (Salv.), Robredo (Šp.) - Seppi (It.), BERDYCH (ČR) - Karlovič (14-Chorv.), Simon (10-Fr.) - Söderling (Švéd.), Niemeyer (Kan.) - Caňas (Arg.), Bellucci (Braz.) - Hrbatý (SR), Guccione (Austr.) - Blake (8-USA), Davydenko (4-Rus.) - Gulbis (Lot.), Mathieu (Fr.) - N. Lapentti (Ekv.), Loglo (Togo) - Anderson (JAR), Mirnyj (Běl.) - Kiefer (Něm.), Gonzalez (12-Chile) - Sun Pcheng (Čína), Čilič (Chorv.) - Monaco (Arg.), O. Rochus (Belg.) - I. MINÁŘ (ČR), Tipsarevič (Srb.) - Ferrer (5-Šp.), Nalbandian (7-Arg.) - Ceng Šao-süan (Čína), Massu (Chile) - Darcis (Belg.), Bolelli (It.) - Hanescu (Rum.), Monfils (Fr.) - Almagro (11-Šp.), Južnyj (13-Rus.) - VANĚK (ČR), Nieminen (Fin.) - T. Johansson (Švéd.), Schüttler (Něm.) - Nišikori (Jap.), Ginepri (USA) - Djokovič (3-Srb.), A. Murray (6-Brit.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan), Calleri (Arg.) - Ljubičič (Chorv.), Daniel (Braz.) - Melzer (Rak.), Dancevic (Kan.) - Wawrinka (9-Švýc.), ŠTĚPÁNEK (16-ČR) - Llodra (Fr.), Querrey (USA) - Andrejev (Rus.), Hewitt (Austr.) - Björkman (Švéd.), Starace (It.) - Nadal (2-Šp.).

Los naznačil těžké duely

S osmnáctiletou Cornetové, která je ve světovém žebříčku na 19. místě, se ještě Vaidišová v letošního na okruhu WTA nepotkala. Čtvrteční los v Pekingu naznačil těžké duely případného druhého kola pro další české reprezentantky Ivetu Benešovou a Lucii Šafářovou.

Čtvrteční los v Pekingu narýsoval těžké duely případného druhého kola pro další české reprezentantky Ivetu Benešovou a Lucii Šafářovou. První jmenovaná se v případě vítězství nad Indkou Saniou Mirzaovou zřejmě utká s wimbledonskou šampiónkou Venus Williamsovou z USA, Šafářovou by po postupu přes Tatianu Golovinovou z Francie pravděpodobně čekala světová jednička Ana Ivanovičová.

Benešová proti Mirzaové vyhrála všechny tři předchozí vzájemné zápasy včetně nedávného duelu ve Stockholmu. "Los je to docela dobrý, protože s ní mám dobrou bilanci," řekla ČTK. Na Williamsovou ve druhém kole nechce myslet. "Radši se dál nedívám. Teď se soustředím na první zápas," dodala.

Zakopalová se utká s Llagosterovou-Vivesovou

Poslední česká zástupkyně v olympijském pavouku ženské dvouhry Klára Zakopalová se na úvod utká s Nurií Llagosterovou-Vivesovou ze Španělska.

Nejvýše nasazenou Ivanovičovou v prvním kole čeká Ukrajinka Maria Korytcevová. Další Srbka Jelena Jankovičová, která se v pondělí stane světovou jedničkou, vstoupí do olympiády proti Caře Blackové ze Zimbabwe. Venus Williamsová v prvním kole narazí na Timeu Bacsinszkou ze Švýcarska, zatímco její mladší sestra Serena na Olgu Govorcovou z Běloruska.

Turnaj začne v neděli bez olympijské šampiónky z Atén Justine Heninové z Belgie, která na jaře náhle ukončila kariéru.

Ve čtyřhře mají velmi těžký los Vaidišová s Benešovou, které hned v prvním kole narazí na olympijské šampiónky ze Sydney sestry Williamsovy. Petra Kvitová a Šafářová se utkají se zkušenými Australankami Samanthou Stosurovou a Rennae Stubbsovou.

Los 1. kola, ženy:
Ivanovičová (1-Srb.) - Korytcevová (Ukr.), Golovinová (Fr.) - ŠAFÁŘOVÁ (ČR), Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Bammerová (Rak.), Craybasová (USA) - Schnyderová (13-Švýc.), Zvonarevová (9-Rus.) - Jen C' (Čína), Peerová (Izr.) - Cirsteaová (Rum.), Amanmuradovová (Uzb.) - Schiavoneová (It.), Chan Yung-Jan (Tchaj-wan) - A. Radwaňská (8-Pol.), S. Williamsová (4-USA) - Govorcovová (Běl.), Stosurová (Austr.) - Erraniová (It.), Pcheng Šuaj (Čína) - Suarezová-Navarrová (Šp.), VAIDIŠOVÁ (ČR) - Cornetová (15-Fr.), Hantuchová (10-SR) - Sugijamaová (Jap.), Sfarová (Tun.) - Wozniacká (Dán.), Tanasugarnová (Thaj.) - Arvidssonová (Švéd.), K. Bondarenková (Ukr.) - Dementěvová (5-Rus.), V. Williamsová (7-USA) - Bacsinszká (Švýc.), Mirzaová (Indie) - BENEŠOVÁ (ČR), Dulková (Arg.) - Dellacquaová (Austr.), Perebijnisová (Ukr.) - Azarenková (12-Běl.), Pennettaová (14-It.) - Kanepiová (Est.), Daniiliduová (Řec.) - Razzanová (Fr.), Moritaová (Jap.) - Erakovicová (N. Zél.), Li Na (Čína) - Kuzněcovová (3-Rus.), Safinová (6-Rus.) - Santangelová (It.), Moliková (Austr.) - Davenportová (USA), Llagosteraová-Vivesová (Šp.) - ZAKOPALOVÁ (ČR), Čeng Ťie (Čína) - Szavayová (11-Maď.), Cibulková (16-SR) - Parmentierová (Fr.), Domachowská (Pol.) - Pironkovová (Bulh.), Sequeraová (Ven.) - A. Bondarenková (Ukr.), Blacková (Zimb.) - Jankovičová (2-Srb.)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články