Hlavní obsah

Basketbalistka Mokrošová: Zahájení pro nás bude zážitek

Pro české basketbalistky začne olympijský program už v sobotu zápasem proti největším favoritkám turnaje z USA. Ještě předtím si ale nehodlají nechat ujít slavnostní zahájení her. "Jsme rády, že tam můžeme jít. To je sen každého sportovce, i když se dlouho čeká, a pak nás tam naženou," vykládala česká hráčka Markéta Mokrošová.

Článek

Už jste natěšené na sobotní start basketbalového turnaje?

Určitě. Až to začne, bude to víc utíkat. Teď máme jeden trénink denně a není toho moc na dělání, těšíme se, až to vypukne.

Čím se tedy zatím kromě tréninků zabavujete?

Teď jsme měli puštěné Sněženky a machry, také Pata a Mata... A posílaly jsme pohledy, každá jich máme asi patnáct, ještě musíte oběhnout ostatní, aby se také podepsaly, tak to zabralo celý den...

Jste ráda za papírově nejtěžšího soupeře hned na úvod turnaje?

Asi ano. Aspoň na nás Američanky nevyjdou, až se bude bojovat o postup, kdy se bude hodit každé vítězství. Navíc se můžeme rozehrát. V zápasové hale jsme měly jediný trénink ve čtvrtek, tak si ji aspoň vyzkoušíme.

Líbí se vám?

Je docela pěkná. I když je obrovská, člověk nemá pocit, že se v ní ztrácí. Někdy je za košem ještě kus místa a hůř se orientuje na dlouhé přihrávky.

Kdybyste hrály s někým jiným než s Američankami, asi byste nemohly na zahájení...

To je pravda, jsme rády, že tam můžeme jít. To je sen každého sportovce, i když se dlouho čeká, pak nás tam naženou. Ale doma mi to aspoň nahrají. (úsměv)

Takže se nebojíte, že by vás v sobotu při zápase bolely nohy?

Počítáme s tím, že se to může podepsat. Ale snad to vydržíme a věříme, že ten zážitek ze zahájení bude stát za to.

Berete si kameru?

Ne, jen foťák. Ale Prcek (rozehrávačka Uhrová - pozn. red.) bude nahrávat určitě.

Reklama

Související témata: