Hlavní obsah

Doleček má na boku vytetovaný smích i pláč

kft, sob (Peking)Právo

Masky jak z antické tragédie zdobí bok veslaře Milana Dolečka. Vždy, když stáhne reprezentační dres do pasu, odhalí se jeho rozsáhlé tetování. „Mám ho asi dva roky, kamarád dělá v tetovacím salónu,“ vysvětluje člen párové čtyřky v dějišti olympijských her v Pekingu.

Foto: Jiří Koliš

Milan Doleček (vpravo) a Václav Chalupa

Článek

Motiv smějící se a plačící masky byl okamžitým nápadem. „Vybíral jsem z několika možností, ale nechtěl jsem nějaké lebky, ty by se rychle okoukaly. Tohle se mi líbilo nejvíc,“ líčí Doleček.

Inspiraci k návštěvě salónu měl přímo doma. „Přítelkyně se nechala tetovat první, když chtěla maskovat jizvu, co má na břiše po slepáku,“ pokračuje veslař, jenž si „kérku“ nechal udělat na citlivém místě od kyčelního kloubu až k žebrům. „Bolelo to dost. Poprvé jsem tam strávil pět hodin, pak dvě. Do dalšího se teď ale nepoženu,“ říká rozhodně.

Jeho otec Milan Doleček st., jenž párovou čtyřku trénuje, byl trochu překvapený. „Nevěděl o tom, a pak už s tím stejně nešlo nic dělat. Ale říkal, že to je moje věc,“ tlumočí jeho syn. Vytetované olympijské kruhy na zádech mají jako památku na Atény i další veslaři, Petr Vitásek a Jakub Makovička.

Reklama