Hlavní obsah

Štěpánek přeci jen Berdycha v tréninku udolal

PEKING

V pravé páteční pekingské poledne spolu trénovali v tenisovém areálu Radek Štěpánek a Tomáš Berdych. „Ten tvůj prášek nefunguje, za deset minut zmizel. Asi zavolám Ivanovi Lendlovi, ať pošle obyčejné piliny, ty jsou osvědčený,“ vysvětloval Štěpánek kolegovi, když musel přerušit dobře rozjetou výměnu a jít si utřít držadlo rakety.

Článek

„Tady je velká vlhkost. Vedro mi tak nevadí, na to jsem zvyklý,“ pravil Štěpánek směrem k novinářům. Pot z něj tekl doslova proudem. Berdych se svlékl do půl těla a se smíchem volal na fotoreportéry: „Mně můžete fotit i takhle, podívejte se, jak jsem krásně hubený.“ Štěpánek jen poznamenal: „Krása... Já si přeci tenhle krásný dres nesvléknu.“ Dával na obdiv svoje tradiční české reprezentační oblečení, které tvoří českou vlajku.

Souboj se svým deblovým spoluhráčem vyhrál. „Pošlu si ho pro něco, co bude nejdál,“ nechtěl prozradit další detaily sázky a pokukoval při tom na vedlejší kurt. Tam trénovala jeho přítelkyně a česká jednička Nicole Vaidišová s Ivetou Benešovou. Když jejich duel skončil, Vaidišová se posadila do stínu slunečníku a společně se Štěpánkem pak povzbuzovali Benešovou, skákající po jedné noze mezi řadou tenisových míčků.

„Příště bych prosil s úsměvem pro kamery,“ hecoval Štěpánek. „Jak jsem viděla rozpis, čtyřhru si s Ivetou ani nevyzkoušíme, půjdeme do prvního zápasu naostro. Zatím jsme spolu nehráli, takže to bude premiéra, ale věřím, že to vyjde v jednotlivcích a pokud přežijeme první kolo, tak i v deblu. Kdyby se hrála smíšená čtyřhra, určitě bychom do toho s Radkem šli,“ pravila hezčí polovina českého tenisového páru.

Všechny kurty byly plné. Na osmičce trénovaly velké favoritky čtyřhry, ale i dvouhry, sestry Williamsovy, ale nesly hodně nelibě, když se přiblížil novinář nebo fotoreportér. Právě ony budou prvními soupeřkami Vaidišové s Benešovou.

Reklama