Hlavní obsah

Judista Petřikov prohrál se Sobirovem a v soutěži skončil

PEKING

Judista Pavel Petřikov prohrál v Pekingu v souboji třetího kola s Rišodem Sobirovem z Uzbekistánu v prodloužení a v olympijské soutěži do 60 kilogramů skončil. Jeho přemožitel ve svém dalším souboji podlehl Korejci Čche Min-ho před časovým limitem, což Petřikovovi znemožnilo pokračovat v opravách.

Článek

V taktické bitvě se Sobirovem sice český reprezentant dlouho nejtěsnějším bodovým rozdílem vedl, ale půl minuty před koncem dostal trest za pasivitu a soupeř díky tomu vyrovnal na 1:1. V prodloužení pak byl Petřikov napomínán znovu, což zápas rozhodlo v jeho neprospěch.

Pokud by Sobirov svůj další duel vyhrál, dostal by se dvaadvacetiletý judista z PSK Hradec Králové do oprav. Z těch se mohl probojovat až k bronzové medaili. Čche Min-ho však Uzbeka zdolal na ipon. "Je to zklamání. Věděl jsem, že musím vyhrát dva zápasy, abych mohl bojovat o medaili, což se nepovedlo," řekl Petřikov.

Chybné napomínání

Prohra se Sobirovem jej mrzela hlavně proto, že podle jeho mínění byl v obou případech napomínán rozhodčím chybně. "Budu se muset podívat na video, za co ty tresty přišly. Byly ale jako z nebe," kroutil hlavou český judista.

Hodně ho mrzelo první napomínání. "Do konce už moc nechybělo. V prodloužení jsem pak byl dost naštvaný," uvedl. Vyřazení plánuje zapít pár pivy, v pondělí se poté vydá fandit druhému českému judistovi v Pekingu Jaromíru Ježkovi.

Petřikov měl v úvodním kole své váhové kategorie volný los, do olympijských bojů pak vstoupil vítězstvím 11:0 nad Brazilcem Denilsonem Lourencem. Druhý muž z lednového Světového poháru v Tbilisi nejprve získal koku, poté odrazil soupeřovy pokusy o vyrovnání a sám dalším vydařeným útokem přidal juko. "Ten zápas mi vyšel. Zvládl jsem začátek a pak si vše takticky hlídal," řekl Petřikov.

Reklama