Hlavní obsah

Střelec Kostelecký vede po sobotě v trapu

PEKING

Český střelec David Kostelecký vede po sobotě brokovou disciplínu trap. V prvních dvou položkách na pětadvacet ran udělal vždy jen jednu chybu a poslední třetí nastřílel čistou. „V tomhle počasí to bylo strašné,“ pravil a zmizel v klimatizovaném autobusu směr olympijská vesnice, aby si odpočinul před nedělními dvěma položkami.

Článek

„Asi ho motivovalo oznámení, že Kateřina Emmons má zlato," říkal s úsměvem trenér Jan Dvořák. „Střelnice je strašně těžká. Terče tu létají vyšší rychlostí, protože mají dolet místo pravidly stanovených pětasedmdesát metrů až devadesát. Nikdo s tím nic neudělá. Jestli si to Číňané stavěli na sebe, nevím. David se s tím dokázal brzy srovnat a proto je vpředu. Někteří zkušení borci v jedné položce nastříleli čtyřiadvacet a v další se nedostali přes dvacítku,“ popsal Dvořák úskalí závodu.

„Nám smogový opar tolik nevadí, střílíme před zeleným pozadím, kde jsou terče dobře vidět. I tak to ale bude v neděli obrovská loterie. David střílí stejně dobře, jako při červencovém mistrovství Evropy, kde skončil druhý. Výsledek neví, protože se o něj nezajímá, aby v noci spal a zbytečně nespekuloval. Pokud mu forma vydrží i druhý den, pak by to mohlo dopanout slušně,“ přál si Dvořák.

Reklama