Hlavní obsah

Badmintonistka Ludíková suverénně postoupila do 2. kola

Česká badmintonistka Kristína Ludíková vstoupila do olympijského turnaje jasnou výhrou nad Grace Danielovou z Nigérie. Naopak v souboji s favorizovaným Andrewem Smithem z Británie neuspěl Petr Koukal a s Pekingem se rozloučil.

Článek

Devatenáctiletá debutantka Ludíková vyhrála sobotní zápas prvního kola za 24 minut po setech 21:13, 21:8 a postoupila mezi nejlepších 32 badmintonistek. Ve druhém kole se v neděli od 13:25 SELČ utká s Britkou Tracey Hallamovou.

Nejlepší český badmintonista Koukal, 38. hráč světového žebříčku, vstoupil do zápasu se světovou dvacítkou výborně a první set získal 21:10. Pak však měl navrch Smith, další sady vyhrál 21:12 a 21:15 a za 47 minut postoupil do druhého kola.

"Soupeř byl dnes rychlejší, já jsem svou rychlost ztratil. V prvním setu jsem hrál ještě dobře, ale pak už to bylo horší," řekl po duelu Koukal, který se stejným soupeřem prohrál i v červnu v bitvě druhého kola turnaje Singapore Super Series. Dvaadvacetiletý badmintonista ale věří, že příště na olympiádě uspěje lépe. "Věřím, že tohle je teprve můj začátek a v roce 2012 nebudu na hrách chybět. Musím ale více trénovat, hlavně v Asii," uvedl Koukal v oficiální tiskové zprávě. V Číně se připravoval i na pekingskou olympiádu.

Muži - 1. kolo:
Smith (Brit.) - Koukal (ČR) 2:1 (-10, 12, 15).
Ženy - 1. kolo:
Ludíková (ČR) - Danielová (Nig.) 2:0 (13, 8).

Reklama