Hlavní obsah

Emmonsovi jsou prý jako Zátopkovi

PEKING

Během soboty se Kateřina a Matthew Emmonsovi stali nejslavnějším sportovním párem pekingské olympiády. Česká reprezentantka vybojovala zlato a totéž se očekává od střelecké jedničky týmu USA. „Kdepak, do nich máme hodně daleko, ale jako rodina bychom rádi zlato oba. Mattovi se určitě také povede,“ odmítla srovnání paní Emmons s Emilem a Danou Zátopkovými. „Co se týká medailí, máme co dohánět, možná v budoucnosti...“ dodala.

Článek

Manžel ji byl nablízku celý závod i finále.„Celou dobu byl se mnou a já budu samozřejmě při jeho dvou závodech s ním. On mě na ten můj malorážkový přijde také povzbudit. U nás to je normální. Pomáháme si,“ usmívala se česká olympijská vítězka. „Jsem na Katku pyšný. Odvedla skvělou práci. To jsem jí řekl po závodě a ona se rozbrečela. Tohle je to, proč se připravujeme. Pro co pracujeme. Tak jsem jí řekl: Užívej si to,“ dodal sympaťák v brýlích, který sdílí pokoj s manželkou v české rezidenci olympijské vesnice. „Oni mě s tátou uklidňují, moc mi pomáhají,“ zdůraznila střelkyně.

Zlatý den střelkyně Kateřiny Emmons na Sport.cz:
ON-LINEPrůběh celého prvního dne OH sledujeme online
REPORTÁŽPrvní medaili získala v Pekingu Češka Emmons
MANŽEL"Skvělá práce, jsem na tebe pyšný"
EMMONSNechtěla bych úplně skončit ani po dítěti
RODINAManželé Emmonsovi jsou prý jako Zátopkovi

„Katka má skvělou závodnickou hlavu, právě ta z ní dělá šampiónku. Řada lidí má fyzické předpoklady skvěle střílet, ale Katka je tak dobrá, protože to má v hlavě srovnané. Nepřikládá sportu přehnanou váhu, ale jen tu zdravou. Jsou důležitější věci v životě. Ty mají přednost. Ať vyhraje anebo skončí úplně poslední, její nejbližší ji budou mít úplně stejně rádi,“ složil poklonu manželce Matt Emmons a přiznal, že v její vítězství uvěřil po poslední finálové ráně.

„Mám s tím svoje zkušenosti,“ připomněl svůj smolný závod z Atén. Nejprve získal olympijské zlato v malorážce na 60 ran vleže. Ve finále v malorážce na 3x40 ran vedl a poslední ránou do soupeřova terče spadl až na osmé místo... „To nás vlastně sblížilo. Viděla jsem ho sedět u stolku a bylo mi ho líto, což jsem mu řekla. On to přijal a na dalších závodech jsme se bavili víc a víc, až z toho byla loni v létě svatba,“ nabídla téměř románový milostný příběh Kateřina Emmons.

Reklama