Hlavní obsah

Judistu Petřikova naštval rozhodčí

PEKING

Velmi nadějně vstoupil v sobotu do turnaje judistů v kategorii do 60 kg dvaadvacetiletý Pavel Petřikov. V prvním kole měl volný los a v dalším narazil na Brazilce Denilsona Lourence. Nejprve s ním získal koka a v závěru přidal juko a vyhrál 11:0 na body. "S Brazilcem jsem se potkal podruhé a první duel jsem prohrál. Věděl jsem, co si mám pohlídat a utkání se mi povedlo,“ říkal spokojený Petřikov.

Článek

Ve druhém utkání narazil na Uzbeka Rišoda Sobireva. V prodloužení zápasu však prohrál, protože dostal od rozhodčího dva tresty. „Viděl jsem to na videu a na rozhodčího jsem naštvaný. Tohle se v Evropě nepíská. Nejprve mi dal trest za pasivitu po mém útoku, což je nesmysl. V prodloužení mě trestal za držení soupeřovy nohavice. Při tom já ji nedržel, měl jsem ji pod loktem. O tom, že se držení bude trestat, jsem věděl, proto jsem si dal pozor. Považuji to za nespravedlivé, protože na soupeře jsem si věřil,“ řekl Právu Pavel Petřikov.

Sobirev v dalším utkání prohrál s Korejcem Čche Min-hem před časovým limitem, čímž Petřikov přišel o možnost jít do oprav. „Mrzí mě to, k boji o medaili chyběl kousek. Tenhle turnaj beru alespoň jako cennou zkušenost,“ dodal syn slavného judistického otce.

Reklama

Související témata: