Hlavní obsah

Berdych na olympiádě lehce přešel přes čínského náhradníka

Český tenista Tomáš Berdych bez větších problémů prošel do druhého kola olympijského turnaje ve dvouhře, když porazil čínského hráče Jü Sin-jüana 6:1 a 6:2. V druhém kole se utká s vítězem zápasu mezi Španělem Tommym Robredem a Andreasem Seppim z Itálie.

Článek

Duel nakonec trval jen 55 minut. Berdychovi se podařilo sebrat soupeři hned první podání a bezpečně vyhrál první set. Ve druhém si domácí reprezentant držel servis až do stavu 3:2, poté Berdych opět jeho podání prolomil a zápas dovedl do vítězného konce.

"Na začátek to byl hodně příjemný rozjezd. Jsem rád, že jsem se mohl rozkoukal a zvyknout si na vše, protože zápas je něco jiného než trénink. Jsem rád, že to proběhlo v poklidu," řekl novinářům Berdych.

Původně měl hrát proti čtrnáctému nasazenému Chorvatovi Ivu Karlovičovi, který se však na poslední chvíli odhlásil kvůli nemoci. Nahradil ho třiadvacetiletý Číňan, jenž se věnuje spíše čtyřhře a ve dvouhře se nedostal nikdy výše než do čtvrté stovky žebříčku ATP.

Menší komplikací pro Berdycha bylo pouze dlouhé čekání na začátek utkání. "Byl jsem tady brzy od rána a navíc s časovým posunem není ranní vstávání stále ještě ideální. Naštěstí vše bylo v pohodě," dodal.

LOH 2008 - tenis:
MUŽI
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (17-ČR) - Jü Sin-jüan (Čína) 6:1, 6:2, Davyděnko (4-Rus.) - Gulbis (Lot.) 6:4, 6:2, Blake (8-USA) - Guccione (Austr.) 6:3, 7:6 (7:3), González (12-Chile) - Pcheng Sun (Čína) 6:4, 6:4, Caňas (Arg.) - Niemeyer (Kan.) 3:6, 4:2 skreč.
ŽENY
Dvouhra - 1. kolo:
Schiavoneová (It.) - Amanmuradová (Uzb.) 6:4, 6:2, Pironková (Bul.) - Domachowská (Pol.) 6:3, 6:4, Wozniacká (Dán.) - Sfarová (Tun.) 6:4, 6:1, Stosurová (Austr.) - Erraniová (It.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: