Hlavní obsah

Pálešová postoupila do finále gymnastického čtyřboje

PEKING

Jediná česká sportovní gymnastka na olympiádě v Pekingu Kristýna Pálešová obsadila v kvalifikaci 26. místo ve čtyřboji a díky omezení národnostního zastoupení se probojovala do finálové čtyřiadvacítky. Ve finále může mít každá země maximálně dvě gymnastky. I přes pokaženou poslední sestavu nedélního dne na prostných dosáhla Pálešová v součtu známky 57,800 bodu.

Článek

Úvodní vystoupení se sedmnáctileté reprezentantce povedla a především se sestavou na bradlech a ziskem 15,100 bodu mohla být spokojena. V hodnocení této disciplíny jí patří 15. místo se ztrátou 0,550 bodu na finálovou osmičku. Jen o 25 tisícin horší známku obdržela na kladině, kde v početné konkurenci obsadila 21. příčku. Na přeskoku se Pálešové už tolik nedařilo a skončila v šesté desítce.

Nejlepší známku z adeptek na zlato ze čtyřboje získala úřadující mistryně světa Američanka Shawn Johnsonová, těsně za ní je světová šampiónka z kladiny krajanka Nastia Liukinová. Obě se dostaly do tří ze čtyř finálových cvičení na jednotlivých nářadích.

Dramatický souboj slibuje také soutěž družstev, kterou v kvalifikaci ovládl domácí tým. Ten získal v součtu o necelé dva body více než Američanky, jimž se v rozcvičení zranila Samantha Peszeková a musely se spoléhat pouze na čtveřici gymnastek. Třetí místo s nevelkou ztrátou obsadily Rusky, obhájkyně zlata z Atén Rumunky jsou čtvrté.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články