Hlavní obsah

Hatla nedojel terénní zkoušku a na OH skončil

HONGKONG

Jediný český zástupce v jezdeckých disciplínách na olympijských hrách Jaroslav Hatla skončil v soutěži všestrannosti předčasně. Dvaadvacátý muž z minulých her v Aténách spolu s klisnou Karlou nedokončili v Hongkongu pondělní terénní zkoušku a do závěrečného úterního parkúru nepostoupili.

Foto: archiv Zorky Krásné

Jaroslav Hatla

Článek

Hatla s Karlou inkasovali na náročné trati za extrémního vlhka na překážkách číslo 9 a 13 dvacetibodovou penalizaci za neposlušnost a v závěru po jednom ze skoků v soutěži skončili. Nedostali se tak mezi finálovou šedesátku.

Podle Hatly sehrála velkou roli v pondělním výsledku vlhkost, jež dělala Karle velké problémy. "Od začátku nešla, strašně špatně cválala. Zdálo se, že nemůže popadnout dech. Šel jsem v závěru na jistotu, ale po jednom skoku už jsme nedokázali zatočit doleva, a když jsem viděl, že toho má plné zuby, tak jsem to vzdal," řekl Hatla serveru jezdectvi.cz.

Český jezdec, jemuž před cross country patřila 42. pozice, považoval pondělní den za hodně náročný. "Je vidět, že se máme ještě hodně co učit. Pro mě to byla velká zkušenost," dodal Hatla, jenž odlétá domů ve čtvrtek.

Soutěž všestrannosti po terénní jízdě ovládli Němci, vede Hinrich Romeike před Ingrid Klimkeovou.

Reklama