Hlavní obsah

Skifař Synek narazí na mistra světa Drysdala už v semifinále

PEKING

Český skifař Ondřej Synek narazí ve středeční semifinálové jízdě na olympijských hrách v Pekingu na hlavního favorita Maheho Drysdalea z Nového Zélandu. Pětadvacetiletý veslař pražské Dukly po úspěšném vystoupení ve čtvrtfinále marně doufal, že se trojnásobnému světovému šampionovi, který skifu kraluje na vrcholných akcí nepřetržitě od roku 2005, vyhne.

Článek

"Snažil jsem se dnešní čtvrtfinále vyhrát i proto, že kdybych byl druhý nebo třetí, mohli bychom být v semifinále čtyři silní, což by byl masakr," řekl Synek po své druhé výhře na kanále v Šun-i. V té chvíli ještě věřil, že na Drysdala narazí až ve finále, později se ale dozvěděl, že se s ním utká již dříve. "Měli jsme spočítáno, že bych se mohl dostat do slabšího semifinále bez Drysdala," přiznal.

Vedle Synka a novozélandského favorita se v druhém semifinále představí i překvapivý vítěz úvodního závodu Světového poháru Brit Alan Campbell, jenž do semifinále postoupil z druhého místa. "Prohrál s Němcem Hackerem, který na tom snad není moc dobře. Dozvěděl jsem se ale teď, že Angličan na Světovém poháru v Poznani nestartoval, protože byl na operaci s kolenem," uvedl Synek.

Skifařka Miroslava Knapková v semifinále na hlavní favoritku Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou z Běloruska nenarazí, každá se představí v jiné jízdě. Česká závodnice se vyhne i další medailové adeptce Rumjaně Najkovové z Bulharska. Jejími hlavními soupeřkami by měla být Michelle Guerettová z USA, Švédka Frida Svenssonová a domácí Čang Siou-jün.

Ze všech semifinálových jízd postoupí do bojů o medaile první trojice.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články