Hlavní obsah

Medailovou bilanci mohou v úterý rozšířit vodní slalomáři a Tenk

Vodní slalomáři Stanislav Ježek a Vavřinec Hradílek se v úterý pokusí rozšířit medailovou sbírku české olympijské výpravy, kterou po třech soutěžních dnech tvoří dvě zlaté medaile. O ty se zatím postarali výhradně střelci a možnost napodobit své kolegy bude mít i pistolář Martin Tenk.

Článek

Kanoista Ježek byl čtvrtý v kvalifikaci a v semifinále se s dalšími jedenácti soupeři popere o osm postupových míst. Kajakářů je patnáct a desítka z nich pojede finále. Hradílek postoupil z kvalifikace jako sedmý.

Tenka čeká soutěž v jeho nejúspěšnější disciplíně libovolné pistoli. V Sydney 2000 v ní vybojoval bronzovou medaili a v Pekingu se chce vrátit do olympijského finále, do kterého před čtyřmi lety v Aténách o jediné místo nepostoupil.

Naděje na medaili se pokusí v úterý zachovat párová čtyřka Vitásek, Doleček, Hanák, Jirka. Veslice obhajující stříbrné medaile z Atén má před sebou opravnou jízdu, v níž musí k postupu porazit alespoň jednoho z trojice soupeřů.

Jachtařky Lenku Šmídovou s Lenkou Mrzílkovou čeká v dalších dvou rozjížďkách třídy 470 hájení nečekaného čtvrtého místa, které jim patří po prvním dnu soutěže. Premiérově zasáhne do regaty Martin Trčka v kategorii Laser.

Ve druhém kole tenisového turnaje jsou zatím Tomáš Berdych a Iveta Benešová, konkrétní program ale ještě není znám. Do plaveckých soutěží zasáhne poprvé kraulař Martin Verner, jehož čeká rozplavba na sprinterské stovce. O premiérový český postup v Kostce vody se pokusí na prsařské dvoustovce také Jiří Jedlička, jenž už má za sebou neúspěšné vystoupení na poloviční trati.

Dopoledne bude pozornost opět upřena na Američana Michaela Phelpse, kterého čeká finálový závod na 200 metrů volný způsob. Zlaté medaile už má z dlouhé polohovky a štafety na 4x100 metrů kraul, v obou závodech se navíc měnila hodnota světového rekordu. Necelou hodinu po útoku na třetí pekingské zlato z plánovaných osmi nastoupí Phelps do semifinále motýlkářské dvoustovky, na níž dnes překonal olympijský rekord.

V úterý bude rozdáno celkem 19 medailových sad. Poprvé do letošních olympijských bojů zasáhnou zápasníci, rozběhne se i softbalový turnaj, který je v programu her naposledy. Prvního šampióna poznají sportovní gymnasté - v soutěži mužských družstev se očekává jasný triumf domácích reprezentantů.

LOH 2008 - Češi v akci
Sportovní střelba:
03:00 kvalifikace - libovolná pistole (Martin Tenk)
06:00 finále - libovolná pistole
Jachtink:
07:00 třída 470 - třetí rozjížďka (Lenka Mrzílková, Lenka Šmídová)
07:00 třída Laser - první jízda (Martin Trčka)
08:00 třída 470 - čtvrtá rozjížďka (Lenka Mrzílková, Lenka Šmídová)
08:00 třída Laser - druhá jízda (Martin Trčka)
Vodní slalom:
09:00 semifinále kanoistů (Stanislav Ježek)
09:40 semifinále kajakářů (Vavřinec Hradílek)
10:47 finále kanoistů
11:15 finále kajakářů
Veslování:
11:00 párová čtyřka - opravy (Vitásek, Doleček, Hanák, Jirka)
Plavání:
12:45 rozplavba - 100 m v. zp. (Martin Verner)
13:32 rozplavba - 200 m prsa (Jiří Jedlička)
Tenis:
Čtyřhra: Tomáš Berdych, Radek Štěpánek - Sá, Melo (Braz.), Vízner, Damm - Zimonjič, Djokovič (Srb.), Benešová, Vaidišová - S. Williamsová, V. Williamsová (USA) ... další program tenistů zatím nebyl znám

Reklama