Hlavní obsah

Šafářovou zaskočil pozdní začátek, ale v Pekingu postoupila

PEKING

Lucie Šafářová se stala třetím zástupcem českého tenisu ve druhém kole olympijského turnaje. V Pekingu v pondělí porazila 6:4 a 6:2 Maret Aniovou z Estonska, která v soutěži nahradila zraněnou Francouzku Tatianu Golovinovou. Příští soupeřkou Šafářové bude Rakušanka Sybille Bammerová, s kterou všechny tři dosavadní vzájemné zápasy prohrála.

Článek

Jednadvacetiletá česká hráčka se dokázala vyrovnat s nezvyklým začátkem duelu, na kurt se dostala až ve 23:00 místního času. "Když jsem se dozvěděla, že budu hrát takhle pozdě, tak jsem byla hodně překvapená. Myslela jsem, že už touhle dobou budu spát," řekla Šafářová novinářům.

Nakonec ale utkání zvládla bez potíží, i když musela jít například dvakrát na oběd. "Samotný zápas už byl bez problémů, to jsem na to už nemyslela. Hrála jsem na prvním kurtu, což jsem si chtěla užít," podotkla Šafářová, jejíž utkání skončilo až po půlnoci.

Ve stejný den ji přitom čeká podle rozpisu i zápas druhého kola dvouhry a vstup do čtyřhry. "Uvidíme, jak to zvládnu a hlavně kdy usnu. Po zápasech se mi to moc nedaří a ještě k tomu jsem ranní ptáče. Navíc netuším, kdy se dostanu do postele," uvedla Šafářová, která ještě plánovala před spaním zajít k fyzioterapeutovi.

Zápas v pozdní hodinu sledovalo jen přibližně 50 diváků, mezi kterými byly i české basketbalistky. "Všimla jsem si jich a byla jsem ráda, že přišly," řekla přítelkyně Tomáše Berdycha. Duel se podle ní rozhodl v koncovce prvního setu. "Měla jsem i štěstí, že jsem nehrála proti Golovinové, která je lepší hráčka," přiznala Šafařová.

Reklama