Hlavní obsah

Sestry Williamsovy byly k poražení, shodly se Benešová s Vaidišovou

PEKING

Podle papírových předpokladů to měla být jasná záležitost. České hráčky Iveta Benešová a Nicole Vaidišová vedle sebe stály v úterý večer na kurtu poprvé. Proti nim nastoupily olympijské vítězky ze Sydney a jedny z největších favoritek ženské čtyřhry v Pekingu sestry Venus a Serena Williamsovi. Jenže...

Článek

V prvním setu sebraly Češky soupeřkám podání a vyhrály ho 6:4. Ve druhém už vedly 3:1 a Benešová podávala. Na záda ji však spadl brouk či velká kobylka, které umíraly po nárazech na reflektory umělého osvětlení. Svoje podání prohrála. Pak ho ztratila i Vaidišová a do té doby především podání kazící favoritky se zvedly a set dotáhly z pohledu českých hráček k výhře 5:7. V tom posledním, především zásluhou dělových podání robustnější Sereny už české dvojici povolily jedinou hru.

„Jsme zklamané. Měly jsme na ně. Dnes byly k poražení. O to víc tahle porážka mrzí. Myslím si, že na naši premiérovou čtyřhru jsme předvedly solidní tenis a nedaly jim nic zadarmo,“ ohlédla se za utkáním Nicole Vaidišová. „Zápas se zlomil ve druhém setu, kdy jsme vedly 3:1 a já jsem podávala. Bohužel jsem podání prohrála a tyhle dvě vám moc šancí napravit chybu už nedají. To se bohužel naplnilo,“ dodala Iveta Benešová.

Vaidišová: Vybrat podání Sereny se prostě nedala

Ve třetím setu ničila Češky hlavně Serena svými dělovými servisy. Venus v úterý podání moc nešla, dělala dvojchyby. „Vybrat podání Sereny se prostě nedala. Mířila přesně a pálila tvrdě,“ konstatovala Vaidišová.

Benešovou mrzelo, že měla šanci Venus oplatit porážku z odpoledního zápasu v singlu. „Toužila jsem vyhrát, to jsme chtěly s Nicole obě. Únavu jsem necítila. Po vzájemném duelu jsem věděla, do čeho večer jdu. Nebála jsem se, spíš jsem byla zdravě nažhavená. Škoda, že to nevyšlo,“ smutnila Benešová a k obtížnému, navíc velkému hmyzu dodala už s úsměvem: „bylo to nepříjemné, nemusím mít takovou havěť na těle. Kobylek a brouků tam bylo dost. Z jiných turnajů to neznám.“

Nicole Vaidišová se ještě vrátila k zápasu... „Žádnou taktiku jsme nestihly připravit. Šly jsme do toho, že se pokusíme něco uhrát, budeme trpělivé, pokusíme se je překvapit hrou od základní čáry. Docela to fungovalo. Byly jsme rády, že se nám povedlo vyhrát set. Ale nijak nás to nerozhodilo, nepřemýšlely jsme o tom, že už jsou na lopatkách. Příjemná pro nás byla na tenis bouřlivá atmosféra. Diváci nám hodně fandili. Společně si to probereme a domluvíme se, jestli to zkusíme spolu i na dalších turnajích,“ konstatovala s tím, že ona, Radek Štěpánek i Iveta Benešová odletí nejbližším možným spojem do USA, připravit se co nejlépe na US open.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články