Hlavní obsah

Hilgertovou a Volfa se Štěpánkem čeká ve čtvrtek boj o medaile

PEKING

Kajakářku Štěpánku Hilgertovou a deblkanoi Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek čeká ve čtvrtek na olympijském kanálu Šun-i boj o medaile. Česká výprava bude mít v šestý den soutěží v Pekingu ve hře o medaile také zápasníka Marka Švece a střelkyni Kateřinu Emmons, jež v sobotu získala vůbec první zlato na letošních hrách. Celkově se rozhodne o majitelích 17 sad medailí.

Článek

Obě české vodácké naděje se prezentovaly v dnešní kvalifikaci jistým výkonem. Čtyřicetiletá Hilgertová prošla do patnáctičlenného semifinále z třetího místa, bronzoví medailisté z Atén Volf se Štěpánkem byli čtvrtí.

Olympijská vítězka z Atlanty a Sydney Hilgertová se chce poprat o svou třetí medaili z her, jíž by potvrdila postavení nejúspěšnější české olympioničky ve vodním slalomu. "I když si nemyslím, že jsem úplně v top formě, tak minimálně po psychické stránce jsem na tom dobře. Ať to druhý závodní den dopadne jakkoliv, tak problém v hlavě nebude. Bude to v rukách nebo o nějaké momentální blbosti. Rozpoložení je lepší, než bych čekala," uvedla zkušená závodnice.

Před závěrečnou finálovou jízdou o medaile musí nejprve zvládnout semifinále, z nějž postoupí deset lodí. Deblkanoí bude na startu ještě méně, z deseti se jich do finále kvalifikuje šest.

Zápasník Švec se dočká startu

Ve své spíše doplňkové disciplíně, sportovní malorážce na 3x20 ran, se na střelnici představí první vítězka letošních her Emmons. Spolu s majitelkou zlaté medaile ze vzduchové pušky bude ve startovním poli i Adéla Sýkorová.

Svého startu v Pekingu se ve čtvrtek dočká jediný český zápasník Švec, jenž soutěží v řeckořímském stylu do 96 kg. Pětatřicetiletý reprezentant měl v závěrečné přípravě řadu zdravotních problémů a jeho stav není ideální ani nyní. Přesto věří, že je dobře připraven a má šanci uspět. V prvním kole má volný los, v druhém ho čeká Bulhar Kalojan Dinčev.

Jako poslední českou loď čeká semifinálová jízda na veslařském kanále párovou čtyřku, která bude mít těžkou úlohu navázat na stříbro z Atén. V případě postupu do finále by Jirka, Hanák, Doleček a Vitásek napodobili úspěch skifařů Ondřeje Synka, Miroslavy Knapkové, čtyřky bez kormidelníka a Jitky Antošové s Gabrielou Vařekovou na dvojskifu.

V plaveckém bazénu se bude rozhodovat o majitelích čtyř sad medailí. Volno tentokrát bude mít Michael Phelps, jemuž k zisku osmi zlatých zbývá vyhrát tři závody. První individuální medaile se budou rozdávat v gymnastice, na programu je víceboj mužů. Tenisty čeká boj o postup do semifinále, ve hře už ovšem není ani jeden Čech.

LOH V PEKINGU 2008 - Češi v akci:
SPORTOVNÍ STŘELBA
03:00 kvalifikace ve sportovní malorážce 3x20 (Kateřina Emmons a Adéla Sýkorová)
6:30 finále ve sportovní malorážce 3x20
ZÁPAS
05:00 kvalifikace do 96 kg (Marek Švec - Dinčev (Bulh.)
5:10 osmifinále do 96 kg
5:30 čtvrtfinále do 96 kg
6:10 semifinále do 96 kg
11:50 finále do 96 kg
JACHTING
07:00 rozjížďky třídy Laser (Martin Trčka) a třídy Finn (Michael Maier)
KANOISTIKA
9:00 semifinále C2 (Volf, Štěpánek)
9:35 semifinále K1 (Štěpánka Hilgertová)
10:47 finále C2
11:12 finále K1
VESLOVÁNÍ
10:30 semifinále párové čtyřky (Jirka, Hanák, Doleček, Vitásek)
PLAVÁNÍ
13:50 rozplavby na 100 m motýlek (Michal Rubáček)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články