Hlavní obsah

Skifař Synek: Drysdale koukal jak puk

PEKING

Byl to ostrý kontrast při pohledu na dva nejlepší skifaře z loňského světového šampionátu. Novozélanďan Mahe Drysdale jen tak tak uhájil třetí postupovou příčku a po dojezdu kroutil hlavou, český vicemistr světa Ondřej Synek mu na vodě ujel o dvě sekundy a za novináři z loděnice přijel na kole a se širokým úsměvem.

Článek

Vítěz posledních tří světových šampionátů Drsydale se v Pekingu nezdá být v nejlepší pohodě. „V neděli jsem se necítil dobře, měl jsem problémy se žaludkem. Teď se mi jelo dobře, ale po 1500 metrech jako bych narazil do Velké čínské zdi,“ vykládal Novozélanďan.

„Je pravda, že v cíli koukal jako puk,“ všiml si i Synek, který tak v semifinále získal skalp favorita, i když on sám jeho význam nepřeceňuje. „Byla to postupové jízda, jel jsem pořád stejně, jen jsem se ho držel, nedělal žádné nástupy. Ale on začal zpomalovat a já šel dopředu,“ popisoval Synek závěr jízdy, kdy se mezi oba vklínil Brit Campbell.

Němcovi asi hráblo

Žádný jiný skifař na první pohled nevypadá v takové pohodě. „Třeba Němec jsem myslel, že je na tom dobře, ale pak mu asi hráblo,“ popisoval výpadek bývalého mistra světa Hackera, na jehož úkor postoupili Švéd Karonen, Nor Tufte a Belgičan Maeyens. „S těmi třemi z druhého semifinále by snad neměl být problém,“ doufal Synek.

Kdo tedy podle něj ještě v Pekingu vypadá před finále dobře? „Některé holky tady určitě,“ vtipkoval. Rázem se z něj stal největší favorit, i sázkové kanceláře už kurz na něj snížily pod hranici 2:1. „On už fakt není patnáct ku jedné? Tak to mají štěstí ti, co si vsadili včas,“ smál se čtyřiadvacetiletý veslař. Dobrou náladu kolem sebe český skifař šíří pořád, rozhodně nevypadá, že by se rolí jednoho z favoritů stresoval. Když si ho při tréninku natáčel Drysdalův trenér, s chutí mu do kamery zamával.

Kromě lepší dráhy tak má nad svým největším soupeřem i psychickou výhodu. „Sám jsem zvědavý, jaké to na Mahem zanechá stopy. Psychicky byl v pohodě, ale když vyhrával. Takhle jsem ho ještě jezdit neviděl,“ přiznával Synek.

Reklama