Hlavní obsah

Hilgertová zůstala po přeložení závodu na pátek klidná

PEKING

Kajakářka Štěpánka Hilgertová si bude muset na svůj pokus o zisk třetí zlaté olympijské medaile ještě jeden den počkat. Slalomářky dnes v Pekingu kvůli bouřce a větru nemohly odjet ani jednu ze dvou plánovaných jízd a závod byl přeložen na pátek. Hilgertová to ale vzala s nadhledem.

Článek

"Co mám dělat? Bylo by řešení být otrávená? Naštvaní jsou všichni. Nejsme jediní, kdo měl letenky na zítřek," upozornila Hilgertová na skutečnost, že vodáci mají všichni společně v pátek ve 23:55 čínského času (17:55 SELČ) odletět do Prahy. Závod má začít v 9:00 SELČ.

Kajakářka se tak rozhodla po poradě s manželem a koučem Lubošem Hilgertem změnit plány. "Já nepoletím. Můžu ztvrdnout na dopingu do osmi hodin a pak bych to nestihla," vysvětlila. Letenku si prý nechá přeložit až na víkend.

Před čtvrtečním semifinále už byla Hilgertová rozježděná, některé její soupeřky dokonce už čekaly na vodě. "Toho jsem naštěstí byla ušetřena," řekla česká kajakářka. Na vodu se teprve chystala, protože po kvalifikaci byla třetí a podle pravidel kajakářky startují do semifinále v obráceném pořadí.

Ve čtyřiceti letech je Hilgertová velmi zkušená a původně ohlášené půlhodinové odložení závodu ji prý nerozhodilo. "Odložení na zítřek je ale otrava, i když sportovní forma snad neodejde," uvedla. Večer se teď chystá hlavně odpočinout si psychicky. "Protože patlat se v něčem, co už bylo několikrát rozmyšlený, by byla pěkná blbost," prohlásila s tím, že má už jasno, jak semifinálovou trať pojede.

Reklama