Hlavní obsah

Výškaře Bábu v Pekingu bolí pata, skákat bude s obstřikem

PEKING

Bolavá pata na odrazové noze trápí v Pekingu českého výškaře Jaroslava Bábu, obhájce bronzové medaile z olympijských her v Aténách. Nohu si poranil na červencovém mítinku v Londýně a při tréninku ho pata bolí tak, že se neobejde bez obstřiku. V neděli nastoupí český rekordman do kvalifikace, finále je na programu v úterý.

Článek

"Při každém tréninku mě to pobolívá. Chtělo by úplný klid, hojí se to déle, ale já jsem potřeboval trénovat. Musel jsem to překousnout," řekl ve čtvrtek novinářům výškař.

Skákal i v Pekingu, ale před každým tréninkem si nechal od lékařů píchnout injekci, která bolest zmírnila. "Cítím to, když běžím přes patu, ale jinak to je v pohodě. Trénovat bez skákání můžu i bez injekce," uvedl Bába. Až do kvalifikace již skákat nebude.

S patou měl problémy už v minulosti. Když před pár lety skákal do bazénu, rovněž si ji odrazil po dopadu na beton. "Tehdy jsem měl modřinu, tu teď nemám," řekl. Věří, že injekce mu uleví od bolesti i v závodu. "V tréninku mi to s ní šlo docela dobře," dodal.

Reklama