Hlavní obsah

Koulař Stehlík a kladivář Melich neprošli v Pekingu kvalifikací

PEKING

Začátek atletických soutěží na olympijských hrách v Pekingu českým barvám úspěch nepřinesl. Koulař Petr Stehlík v pátek dosáhl jediného platného výkonu 19,41 metru, k postupu do finále mu chyběl rovný metr a v soutěži skončil osmadvacátý. Jednatřicetiletý vrhač tak nenaváže na dvanáctou příčku z her v Aténách. Už v kvalifikaci zhasly naděje kladiváře Lukáše Melicha, jemuž k postupu scházelo sedm a půl metru.

Článek

Stehlík si přitom věřil na výkon přes 20 metrů. "Třikrát jsem před olympiádou na závodech přes dvacet hodil, takže jsem věřil, že se mi to podaří znovu," uvedl koulař. "Ale tady v Pekingu to šlo z kopce," posteskl si. První pokus přešlápl a další dva vrhy se mu nevydařily. "Ve třetím pokusu mi sklouzla koule, měl jsem zastavit," řekl.

Melich ve své skupině obsadil 14. místo, když o 56 centimetrů překonal sedmdesátimetrovou hranici. Postupový limit ležel o sedm a půl metru dále. Nejdelší hod v první skupině předvedl Maďar Krisztian Pars, jenž jako jediný překonal 80 metrů.

Pro českého kladiváře Lukáše Melicha skončila olympijská soutěž v Pekingu již v kvalifikaci. V součtu obou kvalifikačních skupin obsadil 29. místo, když o 56 centimetrů překonal sedmdesátimetrovou hranici. Na postup byl přitom potřeba hodit o necelých pět metrů dále. Nejdelší hod předvedl Maďar Krisztian Pars, jenž jako jediný překonal 80 metrů.

Milovi se sen o čtvrtfinále nesplnil 

V ostře sledovaném nejkratším mužském sprintu se v pátém rozběhu představil Lukáš Milo, jehož celkově šestačtyřicátý čas 10,52 na postup nestačil o šest setin. Milův rozběh vyhrál jeden ze spolufavoritů Američan Tyson Gay výkonem 10,22, bez problémů postoupili rovněž Jamajčané Usain Bolt i Asafa Powell.

"Byla to děs a hrůza," komentoval svůj čas Milo, který letos zaběhl stovku za 10,27 sekundy. Přál si běžet s někým z trojice Gay, Powell, Bolt, což se mu podařilo. "Ale byli jsme oba v krajních drahách," řekl. Vytoužený postup do čtvrtfinále mu unikl. "Nedá se nic dělat," prohlásil.

V úvodních rozbězích žen na 800 metrů se úspěšně představila Slovenka Lucia Klocová, která si v nejrychlejším čtvrtém běhu doběhla za Mosambičankou Marií Mutolaovou pro postup do semifinále.

LOH 2008 - ATLETIKA
Muži - 100 m, rozběhy:
1. Edgar (Brit.) 10,13, ...46. Milo (ČR) 10,52 - nepostoupil do meziběhu.
Muži - kladivo, kvalifikace:
1. Pars 80,07 (Maď.), ...29. Melich (ČR) 70,56 - nepostoupil do finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články