Hlavní obsah

Střelec Sychra půjde do druhého dne soutěže ve skeetu z 18. místa

PEKING

Z osmnácté příčky bude vstupovat do druhého dne soutěže ve skeetu český střelec Jan Sychra. Na olympijské střelnici mu sice v pátek výborně vyšly první dvě položky, po kterých se s jedinou chybou dělil o vedení, ale v třetí sérii čtyřikrát minul a výrazně klesl. Na vedoucího Američana Vincenta Hancocka ztrácí tři rány.

Foto: PRÁVO

Jan Sychra

Článek

Sychra pokazil poslední položku, když trefil jen 21 terčů. Přitom ve větrném závodě začal čistou pětadvacítkou a ve druhé minul jen jeden terč, průběžně je 18. se 70 body a v tuto chvíli mu k finále chybí jeden bod.

"Výborně začal, ale v poslední sérii dvakrát chybil ve dvojstřelech na nejtěžším čtvrtém stanovišti. Zbytečné byly i dvě chyby na šestém a jedna na pátém stanovišti. Konec je až zítra, ale mít dva terče navíc, spalo by se klidněji,“ komentoval výkon svého svěřence trenér Jan Hůla.

Soutěž skeetařů pokračuje v sobotu od 9:00 SELČ. Sychra bude v druhém kole kvalifikace bojovat o umístění mezi nejlepší šestkou, která se dostane do odpoledního finále. Aktuálně šestý Australan George Barton má nástřel o jednu ránu lepší než Sychra.

Reklama