Hlavní obsah

Párová čtyřka nepostoupila do olympijského finále

PEKING

České párové čtyřce se nepodařilo postoupit do finále olympijské regaty a nenaváže na stříbro z Atén. Ve svém pátečním semifinále obsadili David Jirka, Jakub Hanák, Milan Doleček a Petr Vitásek čtvrté, první nepostupové místo.

Článek

Párová čtyřka letos nepatřila k adeptům na medaili, ze stříbrné posádky z Atén zbyli v lodi jen Jirka a Hanák. K postupu do finále chyběly české posádce téměř tři sekundy, které ztratila na třetí Němce, a čeká ji boj o konečné umístění ve finále B.

Svěřenci trenéra Přemysla Panušky přitom v pátek na kanále v Šun-i zajeli svou nejlepší jízdu. "Určitě to tak bylo. I proto jsem plný rozporuplných pocitů. Oproti rozjížďkám i opravné jízdě to bylo z naší strany nejlepší," řekl Hanák novinářům.

V semifinále však v závěru stejně jako v předešlé opravě došly veslařům pražské Dukly síly. "Dvě stě metrů před cílem nám jednoduše došlo," řekl s pokrčením ramen Hanák. Párová čtyřka tak poprvé od roku 2003 bude chybět na velké akci v bojích o medaile.

Malé finále absolvovali Chalupa s Makovičkou

Takzvané malé finále v pátek absolvovala dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička. Posádka, které postup do bojů o medaile unikl v semifinále o sedm desetin sekundy, ve své závěrečné jízdě dojela druhá a celkově obsadila osmé místo.

"Nakonec jsme celkem spokojeni. Mohlo to být lepší, ale taky horší. Věděli jsme před olympiádou, že budeme bojovat o páté až osmé místo, což se také potvrdilo. Přáli jsme si postoupit do finále, ale to se nám bohužel nepovedlo," řekl Makovička.

Ve víkendových finále má mít česká výprava čtyřnásobné zastoupení, ovšem složení posádky dvojskifu žen je kvůli onemocnění Jitky Antošové nejisté. O medaile budou bojovat ještě skifaři Ondřej Synek, Miroslava Knapková a čtyřka bez kormidelníka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články