Hlavní obsah

Kozlíková postoupila do boje o medaile ve stíhacím závodě

PEKING

Česká cyklistka Lada Kozlíková postoupila na olympijských hrách ve stíhacím závodě dráhařek na 3 kilometry do sobotních bojů o medaile. V kvalifikaci v pátek zajela čas 3:39,561 minuty, což ji zařadilo na osmé poslední postupové místo. V sobotu ji čeká souboj s velkou favoritkou Britkou Wendy Houvenaghelovou, která kvalifikaci vyhrála časem 3:28,443.

Článek

První zlatou medaili na pekingském oválu vybojovali v týmovém sprintu Britové Chris Hoy, Jason Kenny a Jamie Staff, kteří ve finále porazili francouzské trio Kevis Sireau, Gregory Bauge a Arnaud Tournant. Bronz získali obhájci zlata z Atény Němci. Česká trojice Denis Špička, Adam Ptáčník a Tomáš Bábek skončila jedenáctá.

Hoy tak úspěšně začal svoji cestu za ziskem tří zlatých medailí, ty další plánuje vybojovat ve sprintu a keirinu. Třicetiletý Tournant ke své kompletní medailové sbírce z OH přidal další cenný kov.

Ve stíhacím závodu na čtyři kilometry vykročil za obhajobou prvenství Brit Bradley Wiggins. V kvalifikaci dosáhl úřadující mistr světa z osmnácti startujících nejrychlejšího času 4:15,031 a vytvořil nový olympijský rekord. O téměř čtyři sekundy byl pomalejší druhý Novozélanďan Hayden Roulston. Zklamal finálový soupeř Wigginse z letošního MS Jenning Huezinga z Nizozemska, který obsadil poslední místo.

Na čtvrtou olympijskou medaili v této disciplíně nedosáhne Bradley McGee z Austrálie, jemuž postup unikl o jedno místo. Osmička nejlepších stíhačů se utká o medaile v sobotu.

CYKLISTIKA:
Muži:
Týmový sprint:
Finále: Británie (Hoy, Staff, Kenny) 43,128 - Francie (Sireau, Bauge, Tournant) 43,651, o 3. místo: Německo (Enders, Levy, Niemke) 44,014 - Austrálie (Bayley, Ellis, French) 44,022. Další pořadí: 5. Nizozemsko 44,212, 6. Japonsko 44,437, 7. Malajsie 44,822, 8. USA 45,423, ...11. ČR (Špička, Ptáčník, Bábek) 45,678.

Reklama