Hlavní obsah

Trenér Mohout o Volfících nepochyboval

PEKING

Na domácích závodech si proti věčným soupeřům Jirasovi s Máderem vyjeli olympijskou nominaci, ale pak jakoby na deblkanoisty Volfa se Štěpánkem padla kletba. Na mistrovství Evropy v Polsku po dlouhé době na velkém závodě minuli branku, ani na domácí trati při Světovém poháru v Praze zrovna nezářili. Přesto v Pekingu získali olympijské stříbro.

Článek

Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem sami dumali, jestli v přípravě neudělali něco špatně. Ale trenér Ondřej Mohout jim stále věřil. „Vůbec jsem nepochyboval, protože vím, že jsou dobří. Spíš šlo o to, aby o tom moc nepřemýšleli,“ nastínil trenér psychologickou taktiku, kterou uplatňoval na své elitní svěřence.

Věřil jim i včera při jejich dosud životním závodě. „Kluci věděli, že medaile je hodně nablízku, takže bylo důležité se nepodělat a nic nezkazit,“ říkal. Volf se Štěpánkem ale zvládli i druhou jízdu téměř bezchybně.

Mohout, stejně jako jeho svěřenci, hned po dojezdu viděl, že medaili mají jistou a už jen netrpělivě sledoval, jak si povedou přemožitelé českého páru z prvního kola, slovenští bratři Hochschonerovi. „Páni Hochschornerové? Před nimi klobouk dolů, titul je ve správných rukou,“ vysekl pochvalu na adresu trojnásobných olympijských vítězů.

Mohout přitom málem závod vůbec nemohl sledovat. Měl akreditaci jen na polovinu her, neboť s odložením finále nemohl počítat. Její platnost mu končila v pátek v poledne. „Ale nakonec mi ji nechali, pan Hrdina z Českého olympijského výboru to zařídil. Jen nevím, co udělali s tím člověkem, který ji měl dostat po mně,“ usmíval se spokojený trenér a už mohl v klidu přemýšlet nad způsobem medailových oslav.

První příležitost byla hned v noci v letadle při cestě přes Istanbul. „Ale tam asi ne. Tedy aspoň klukům jsem řekl, že do letadla je tahat nebudu,“ pobaveně líčil Mohout. „Navíc mám vyzkoušeno, že v letadle se neslaví, protože tam je mi pak vždycky strašně špatně,“ smál se.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články