Hlavní obsah

Vodácká medaile patří Matoušovi, kterého táta ještě neviděl

Michal Osoba (Peking)Právo

Když měl Ondřej Štěpánek říct, komu by svoji stříbrnou olympijskou medaili věnoval, ani na chvilku nezaváhal. „Matoušovi, ten to potřebuje nejvíc, aby bojoval,“ prohlásil kanoista. Matouš je jeho syn, jenž se narodil o tři měsíce dříve – 9. srpna, den po zahájení olympiády.

Článek

Štěpánek tak prožíval náročnou olympiádu, na jednu stranu chtěl bojovat o medaili z olympiády, na niž se připravoval se svým parťákem čtyři roky od aténského bronzu, na druhou chtěl být pochopitelně se svojí manželkou Vandou a chlapečkem, kterého ještě na vlastní oči neviděl.

Důvodů k pořádné oslavě tak bude mít po sobotním návratu dost – úspěch v Pekingu a narození svého druhého dítěte. „To je jasné, že to musíme oslavit. Proto, aby byl malej zdravej, a také proto, že se nám to tady tak povedlo,“ hlásil hrdý otec.

Po návratu může začít zařizovat nákupy vybavení pro synka, na přilepšení dostane i prémii za druhé místo na olympiádě. „Ale ještě jsem ani nepřemýšlel, co bych za to koupil. Zatím máme všechno, a když něco nutně potřebujeme, tak to koupíme,“ vyprávěl Štěpánek, jenž dostal od manželky jasné instrukce, co se týče nákupů. „Říkala, že hlavně nemám vozit žádné kraviny jako plyšáky a podobně. Tak vezu domů medaili,“ usmíval se slalomář.

Reklama