Hlavní obsah

Antošovou nahradí na dvojskifu v olympijském finále Knapková

Český dvojskif nastoupí ve finále olympijského závodu ve složení Gabriela Vařeková, Miroslava Knapková. Zdravotní stav totiž nepustí na start Jitku Antošovou, proto se trenér posádky Tomáš Kacovský společně s šéftrenérem Přemyslem Panuškou rozhodli, že do lodě neplánovaně usedne skifařka Knapková.

Článek

Antošová onemocněla bezprostředně po úterních opravných jízdách, měla vysoké horečky a problémy s průduškami. V pátek a v sobotu se sice její stav zlepšil, ale stále bere antibiotika. "Ráno jsme jí nechali udělat rozbory krve, které dopadly dobře. Trenéři se ale nakonec rozhodli, že pojede Mirka Knapková," řekl ČTK vedoucí české veslařské výpravy Josef Johánek.

Knapkovou, která měla v minulých dnech také menší zdravotní problémy, tak v sobotu čekají na kanálu Šun-i dva starty. V 9:30 SELČ se představí na skifu, o 80 minut později usedne do dvojskifu. Zatímco ve své hlavní disciplíně patří i přes nevýrazné pekingské výkony k medailovým kandidátkám, ve dvojskifu s Vařekovou skončí s největší pravděpodobností poslední. Kdyby však česká posádka na start finále nenastoupila, nebyla by vůbec klasifikována v konečných výsledcích her.

Reklama