Hlavní obsah

České akvabely jsou v polovině kvalifikace osmnácté

PEKING

České akvabely Soňa Bernardová a Alžběta Dufková vstoupily do olympijské soutěže dvojic osmnáctým místem v technickém programu, který je první částí kvalifikace. Soutěž v synchronizovaném plavání pokračuje v úterý volnými sestavami a do finále postoupí dvanáct nejlepších párů.

Článek

Bernardová s Dufkovou za sestavu bez vážnějších chyb získaly 42,500 bodu a na průběžně dvanácté Brazilky Nayaru Figueiraovou a Laru Teixeiraovou ztrácejí 1,834 bodu. Bernardová je na olympiádě podruhé, před čtyřmi lety skončila čtrnáctá s Ivanou Bursovou.

České akvabely zaskočili zejména rozhodčí, kteří jejich sestavu na muziku ve stylu hip hop ohodnotili rozdílně. Za techniku dostaly body od 8,1 do 8,6, ale za celkový dojem od 8,2 do 9,0. "Někoho to oslovilo, někoho ne. Dívala jsem se na to, nikdo tak velké rozdíly neměl," prohlásila Dufková.

"Je to rozhozené. Někteří rozhodčí nás zařadili na správné místo, kde máme být. Kolem 8,8 až 9,0. Jiní ne," přidala se zkušenější Bernardová. Rozhodčí podle ní nevěděli, co s takovou nezvyklou sestavou mají dělat. "Nečekali takový výkon, zařadili si nás, protože olympijská kvalifikace se nám nepovedla," uvedla Bernardová.

Nejlepší sestavu předvedly obhájkyně zlatých medailí Rusky Anastasia Jermakovová a Anastasia Davydovová.

Reklama