Hlavní obsah

Kozlíková bodovačku nezvládla

PEKING

Až třináctá skončila v bodovacím závodě česká dráhařka Lada Kozlíková. Z deseti spurtů bodovala jen ve třetím a neměla prakticky šanci se prosadit do špičky. Naopak se v úvodu závodu šťastně vyhnula pádu, když se z hodní okraje dráhy těsně před ní sesunuly tři závodnice.

Článek

„S výsledkem bodovačky nejsem spokojená, ale celkově s účastí na olympijském oválu ano. Chtěl jsem být jednou do desátého místa a to se mi povedlo ve stíhačce,“ konstatovala devětadvacetiletá závodnice s tím, že ji možná nějaké síly chyběly právě pro bodovací závod, který měl být v Pekingu její hlavní disciplínou.

„Dnes to bylo hodně vyrovnané a náročné. Bojovalo se tvrdě o každý bod ve spurtech. Já jsem na ty nejlepší prostě neměla. Jsem však ráda, že jsem mohla znovu startovat na olympijských hráč,“ říkala Kozlíková, která byla vylosována na doping.

Nejlepší byla jednadvacetiletá nizozemská závodnice Marianne Vosová, která nedala soupeřkám šanci. „Byl to velice těžký závod, soupeřky mě hlídaly. Každý útok mě stál hodně sil,“ přiznala Vosová, která je světovou šampiónkou na dráze, silnici i v cyklokrosu a je považována za největší cyklistickou hvězdu současnosti a především budoucnosti. Zlaté medaile už sbírá nejen v kategorii do třiadvaceti let, ale i mezi seniorkami.

Bodovací žávod žen:
1. Vosová (Niz.) 30, 2. Gonzalezová (Kuba) 18, 3. Olaberriová (Šp.) 13, 4. Calleová (Kol.) 13, 5. Kalitovská (Ukr.) 10, 6. Batesová (Austr.) 10, 7. Jeulandová (Fr.) 8, 8. Sljusarevová (Rus.) 8, ...13. Kozlíková (ČR) 2.

Reklama