Hlavní obsah

Žena Šebrleho bude v hledišti, syn doma

PEKING

Celá rodina bude sledovat boj Romana Šebrleho o obhajobu olympijského zlata. Manželka Eva bude přímo v hledišti Ptačího hnízda, pětiletý syn Štěpán a dvouletá Kateřina zůstali v Praze. „Děti jsou malé, cesta dlouhá, ještě by tu něco špatného snědli,“ vysvětloval svoje obavy.

Článek

S potomky je desetibojař v kontaktu alespoň po telefonu. „V pondělí jsem Štěpánovi volal. Chvilku mluvil, pak jsem jen slyšel: Já chci taky! Já chci taky! Tak mi musel dát k telefonu i Kačenku,“ usmívá se Šebrle. Děti dostala na hlídání babička. „Štěpán říkal, že přivezla i řehtačky, tak budou fandit.“ Kvůli časovému posunu ale uvidí jen odpolední program. „Vstávat kvůli tomu určitě nebudou, až se probudí, pustí si to,“ věděl tatínek.

I když syn Štěpán je trochu nestálým fanouškem... „Při závodech v Kladně za mnou přišel po výšce a říkal:,Táto, kdybys nevyhrál, tak fandím Standovi.´ Trochu mě překvapil, tak pak říkal, že nám bude fandit oběma. Zrovna se mu líbilo, jak Standa Sajdok skákal vysoko,“ popisoval s úsměvem.

Šebrleho manželku Evu, jíž cestu zaplatily sponzoři Českého olympijského výboru, v Pekingu doprovází kamarádka, se kterou bývalá půlkařka v minulosti běhala, ubytovaly se v hotelu v blízkosti Českého domu.

Na cesty do města ale musejí až do skončení desetiboje vyrážet samy, jen jednou udělal Šebrle výjimku. „Jel jsem za Evou do Českého domu, byli jsme na obědě a cestou zpátky jsme se stavili na Silk street,“ přiznává atlet.

Velké nákupy ale na rozdíl od oštěpařky Špotákové neabsolvoval. „Jen jsme to za půl hodinky prošli,“ tvrdil s tím, že po závodech krámky možná obhlédne důkladněji. Jako milovníka elektroniky ho ale nabízený sortiment příliš neuspokojil. „Viděl jsem tam iphony, ale ty nebyly zrovna třikrát originální, i když levné,“ posteskl si.

Reklama

Související témata: