Hlavní obsah

Stolní tenisté Hadačová i Korbel skončili

kft,sob (Peking)Právo

Během jediného dne skončily naděje českého stolního tenisu. Dopoledne vypadla ve 3. kole Dana Hadačová a večer pak i Petr Korbel, pro kterého to byla již pátá olympiáda. Turnaj tak bude pokračovat bez česká účasti.

Článek

Blizoučko třetímu vítězství na turnaji byla Dana Hadačová. Proti Maďarce Putaové měla dokonce dva mečboly, jenže v klíčových chvílích zahrála soupeřka dvě prasátka a čtyřiadvacetiletou Hadačovou porazila v rozhodující sedmé hře 12:10, načež temperamentní Hadačová nasupeně odhodila pálku. "Když jsem dodržovala taktiku a nespěchala, šlo to. Většinu zápasu jsem prohrávala, mohlo to skončit 1:4. A pak rozhodlo prasátko," vzlykala hráčka.

Přesto při své premiéře na olympiádě zanechala velmi dobrý dojem, po dvou vítězstvích ji dělil jediný míček od postupu mezi 32 nejlepších hráček světa a od souboje s bývalou domácí olympijskou vítězkou Nan Wang. "Na to jsem se těšila," mrzelo Hadačovou, že si nevychutná elektrizující atmosféru v hale Pekingské univerzity. "Pro Danu je super úspěch, že porazila dvě hráčky, vždyť byla v žebříčku až ve třetí stovce. Hodně se zlepšila," chválila svoji svěřenkyni trenérka Marie Hrachová.

Sedmatřicetiletý Korbel byl v Pekingu s časovým předstihem, aby se na svoji pátou olympiádu připravil co nejlépe. V jeho prvním vystoupení mu však zkřížil cestu jeho přítel, Polák Lucjan Blaszczyk, který je ve světovém žebříčku o místo pod ním (46.). Scénář prvních dvou setů byl naprosto stejný. Korbel se nedokázal vypořádat především s podáním soupeře a vždy prohrával o čtyři míčky.

Ztrátu sice dokázal snížit, ve druhém setu vyrovnal na 8:8, ale v koncovce dvakrát prohrál 9:11. Ve třetím setu vak šel do vedení 3:1, pak dokonce 9:5 a 11:7 zvítězil. Další set však hladce odevzdal soupeři, za necelé čtyři minuty to bylo 4:11. V pátém setu Korbel znovu otočil nepříznivý stav, když odvrátil dva mečboly na 12:10. V posledním vedl 2:0, ale od stavu 4:4 už jen prohrával až na konečných 8:11.

„Ty dva první sety byly špatné, neměly mi utéct začátky, pak jsem to nedotáhl. Dnes jsem se celkově vůbec nedostal do zápasu a Luckovi navíc šel bekhend, který má jinak slabší. V téhle hale jinak odskakují míčky než v tréninkové. Na to se nechci vymlouvat. Zápas jsem prostě nezvládl. Alespoň, že jsem prohrál s přítelem, ale chtěl jsem se dostat dál, protože se rýsovala šance zahrát si tady s Číňanem, což by byl zážitek,“ litoval Korbel jemuž nepomohla ani mohutná hlasová podpora českých basketbalistek.

Výsledek - stolní tenis:
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Potaová (Maď.) - Hadačová (ČR) 4:3 (3, -8, 6, -12, -4, 10, 10).
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Blaszczyk (Pol.) - Korbel (ČR) 4:2 (9, 9, -7, 4, -10, 8).

Reklama