Hlavní obsah

Překážkář Svoboda do olympijského finále nepostoupil

PEKING

Český překážkář Petr Svoboda vypadl na olympijských hrách v semifinále. V boji o čtyři postupová místa ve středu nezopakoval výkon z předchozích dvou kol a cílem proběhl na sedmé pozici v čase 13,60 sekundy. Po porovnání časů s druhým semifinále skončil národní rekordman v Pekingu celkově čtrnáctý.

Článek

Svobodovi se ve středu příliš nepovedl opakovaný start, ale v první polovině trati se mu podařilo vrátit do hry. V závěru ale boj o postupové pozice prohrál o 17 setin. Oba jeho časy z rozběhu i meziběhu (13,43 a 13,41) by přitom na postup stačily, jeho červencové české maximum 13,29 pak naprosto suverénně.

Svoboda po prvním pokaženém startu napodruhé "zaspal". "Tak jsem se snažil to dohnat rychlostí a utekla mi technika. Víc se k tomu asi říct nedá," prohlásil. Po druhé překážce prý chytil rytmus, ale zhruba v polovině závodu se mu snad podlomila noha. Sám neví. "Byl jsem blízko k překážce, ale nevim," prohlásil. "Zkazilo se to a neběželo to dál," vyprávěl.

Mrzelo ho, že nepostoupil do finále, protože cítil, že bylo v jeho silách. "Víc smutnější asi už nemůžu být," hlesl Svoboda. "Jsem naštvaný sám na sebe, protože na postup stačil takový čas a já zaběhnu v uvozovkách trapných 13,60. Je mi to líto vůči rodině i kamarádům, co mi drží palce," řekl. Doplnil, že po třetím běhu ve třech dnech se navíc cítil unavený. "Ale všichni běželi třetí závod. Prostě se to nepovedlo," dodal.

Muži - 110 m př. - semifinále:
1. Robles (Kuba) 13,12, ...14. Svoboda (ČR) 13,60 - nepostoupil.

Reklama