Hlavní obsah

Vysněný baráček už Kateřina Emmons vystřílela

PRAHA

Vysnila si baráček v Americe a v Pekingu si ho Kateřina Emmons vystřílela. Za olympijské zlato milión, za stříbro šest set tisíc a domek už stojí. „Od doby, co jsme s Mattem spolu, jsme vydělali na okna a dveře, poslední medaile z evropském šampionátu vydala na půlku krbu, ale teď po Pekingu si už vysněný barák můžeme postavit,“ svěřovala se Kateřina Emmons pro Sport.cz, když se ve středu vrátila z Číny domů.

Článek

Mohlo být dokonce i na garáž. Nebo alespoň na kousek zahrádky. To kdyby americký manžel české sportovní střelkyně Kateřiny Matt přidal k jejím dvěma plackám také dvě a nezůstal jen u stříbra za libovolnou malorážku vleže. Zvláště, když se mu ještě před poslední ranou v malorážce na 4x30 ran zlato doslova vnucovalo, neboť vedl s obrovským náskokem a stačila pouze rána jistoty.

Manželovi prohrané peníze nevyčetla

„Přišli jsme o spoustu peněz, ale nedá se nic dělat. V životě jsme nic neměli, takže jsme ani nic neztratili, když se Matt z první příčky propadl na čtvrtou,“ brala Kateřina s úsměvem manželovo selhání.

Už druhé, protože podobným způsobem přišel americký střelec Emmons o zlato i před čtyřmi lety v Aténách. Pod Akropolí trefil sousední terč, v Číně si připsal jen 4,4 bodu a se stupni vítězů se musel rozloučit.

„Někdy se stávají věci, které se prostě nedají vysvětlit. Do poslední rány to ve finále všem natíral, takže když závod skončil, všichni manželovi uznale zatleskali a prohlásili, že je mezi nimi stejně nejlepší. To pro něho znamenalo víc, než zlatá medaile na krku,“ líčila Kateřina, že žádné zklamání s Mattem neprožívali, natož aby jim zmařená šance zkazila náladu.

Medaile si odveze do Ameriky

„Jen doufám, že za čtyři roky v Londýně se mu závod konečně povede a i jemu zlato na krk pověsí. Už jen pro ten pocit! Už proto, abychom v našem baráčku měli nejen mou, ale i jeho zlatou, protože já svou kolekci samozřejmě do Ameriky odvezu. Medaile mají být tam, kde člověk žije,“ prozradila Kateřina Emmons, že zlato a stříbro v Čechách nenechá.

Manžel přiletí jen s kufrem

Hned po příletu do Prahy spěchala Kateřina Emnmons do rodné Plzně, kde pro ni tamní střelci a kamarádi nachystali v pivovaru bouřlivé oslavy zlaté a stříbrné medaile z Pekingu. Manžela na ně ale vzít nemohla, neboť Matt se vracel do Ameriky.

„Bylo by pro něho složité letět do Čech se zbraněmi, takže se vrátil do Ameriky a za mnou přiletí za pár dnů jen s kufrem. Budeme odpočívat, dívat se na olympiádu, s našimi vyrazíme na chatu, s Mattem se pak budeme courat po Čechách i Slovensku, protože u nás je toho spoustu, co by měl vidět a zažít,“ naplánovala zlatá a stříbrná střelkyně dny a týdny příští.

„Flintu dřív než v půlce října do rukou nevezmu. A to ještě jen proto, že mě začátkem listopadu čeká finále Světového poháru,“ přiznávala Kateřina Emmons.

Reklama