Hlavní obsah

Překážkářka Hejnová skončila na olympiádě sedmá

PEKING

Zuzana Hejnová obsadila na olympijských hrách v Pekingu sedmé místo v běhu na 400 metrů překážek. V životním závodu jednadvacetiletá atletka atakovala hranici vlastního českého rekordu a při triumfu Jamajčanky Melaine Walkerové za ním časem 54,97 sekundy zaostala o jedinou setinu.

Článek

Bývalá juniorská mistryně Evropy a dorostenecká světová šampiónka Hejnová byla s odstupem nejmladší finalistkou a do závodu šla s nejslabším osobním rekordem. Jejím maximem bylo dosud loňské semifinále mistrovství světa.

V Ptačím hnízdě ve středu na nejlepší podle očekávání neměla, ale do posledních metrů se prala alespoň o šesté místo s Ruskou Jekatěrinou Bikertovou, s kterou prohrála o jedinou setinu. Získala nicméně skalp americké spolufavoritky Tiffany Rossové-Williamsové.

Walkerová vyhrála v olympijském rekordu 52,64, za světovým maximem Rusky Julie Pečonkinové zaostala o tři desetiny. Další pekingskou prohru v souboji s Jamajkou museli přijmout Američané, jmenovitě stříbrná Sheena Tostaová, jež byla o více než sekundu pomalejší. Bronzovou medaili získala Britka Tasha Danversová.

Ženy - 400 m př.:
1. Walkerová (Jam.) 52,64, 2. Tostaová (USA) 53,70, 3. Danversová (Brit.) 53,84, 4. Rabčenjuková (Ukr.) 53,96, 5. Jesieňová (Pol.) 54,29, 6. Bikertová (Rus.) 54,96, 7. Hejnová (ČR) 54,97, 8. Rossová-Williamsová (USA) 57,55.

Reklama