Hlavní obsah

Šebrle prohrál sázky, bude kupovat šampaňské

PEKING

Desetibojaře Romana Šebrleho čeká nákup hned tří kartónů šampaňského. Všechny sázky, které měl se svými reprezentačními kolegy, totiž na olympijských hrách v Pekingu prohrál. „Těch sázek bylo dost, pěkně se zapotím,“ přiznával Šebrle. „Asi budu muset ještě na mítink do Talence, abych na to vydělal,“ říkal český závodník s úsměvem.

Článek

Dálkaři Romanu Novotnému se nepřiblížil na požadovaných 25 cm, když skočil 768 cm, zatímco mladý dálkař rovných osm metrů. Světový rekord Usaina Bolta na dvoustovce, v nějž Šebrle nevěřil, zase přinesl kartón bublinkového nápoje překážkáři Petru Svobodovi. A Barbora Špotáková desetibojaře hravě přehodila.  „Tu sázku navrhl on, když jsme byli na soustředění v Nymburce, já vymyslela šampaňské,“ popisovala Špotáková.

Šebrle by k jejímu zdolání potřeboval zlepšit svůj osobní rekord, čemuž se v pátek rozhodně nepřiblížil. „Ale předtím to byl větší risk ode mě, i když Šéba tvrdil, že není ve formě,“ říkala Špotáková, která měla ještě ve středu své maximum horší Šebrleho.

Až po finále oštěpařek se role obrátily. Žádný obyčejný sekt Špotáková neočekává. „Řeklo se šampaňské, tak to snad bude platit,“ doufala olympijská vítězka. „Přeci bych ji neurazil nějakou bohemkou,“ přitakával Šebrle, že oštěpařka se může těšit na kvalitní nápoj.

Druhý den obhájce zlata
110 m př. - 14,71 s (21. místo v disciplíně):
„Neběžel jsem je opatrně, ale byl jsem totálně bez formy. Když je to na rozcvičení o desetinu jinak než na tréninku, je něco špatně.“
Disk - 45,50 s (12. místo):
„Říkal jsem si ,Kurňa, hoď tam aspoň 48 metrů´, ale už to prostě nešlo.“
Tyč - 480 cm (8. místo):
„Tuhle disciplínu nemám od Boha a z takovéhle formy nemůžu chtít skočit 510. Když Suarez překonal 470, stejně už jsem věděl, že je medaile pryč.“
Oštěp - 63,53 m (10. místo):
„Chtěl jsem hodit daleko, abych mohl být aspoň čtvrtý nebo pátý, ale nešlo to.“
1500 m - 4:49,63 (19. místo):
„Vůbec jsem na ni neměl chuť, ale chtěl jsem bojovat o každé místo. Je to olympiáda, tak se na to nevykašlu.“

Reklama