Hlavní obsah

Šance jsme ztratily špatným startem, shodly se kajakářky

PEKING

Do sobotního finále deblkajaku na 500 metrů postoupily osmadvacetiletá Michala Mrůzková a třiadvacetiletá Jana Blahová překvapivě už přímo z úterní rozjížďky. Nedělaly si medailové naděje, ale jejich přáním bylo páté nebo alespoň šesté místo. S osmým spokojené moc nebyly.

Článek

„Netrefily jsme se do startu tak dobře jako v rozjížďce. Na pětistovce dobrý start rozhoduje o celé jízdě. Nechytly jsme rytmus a bylo to takové udřené. Mohlo to být o dvě místa lepší, takhle z toho nemám moc dobrý pocit,“ smutně konstatovala Michala Mrůzková.

Za českou dvojicí zůstaly jen Rakušanky Yvonne Schuringová s Viktorií Schwarzovou, zatímco ze zlata se radovaly Maďarky Katalin Kovacsová a Nataša Janicová.

„Po rozjížďkách jsme trénovaly a odpočívaly, soustředily jsme se na finálovou jízdu., Ta se bohužel nepovedla,“ dodala Jana Blahová a hned přidala vysvětlení... „Star nebyl nejlepší, což jsem poznala podle toho, když lodě zleva i zprava byly před námi. Navíc jsme seděly každá trochu nakřivo. Míša se v lodi nějak cukala, já také neseděla rovně, nebyla jsem uvolněná. Tahle jízda nebyla naše maximum. Asi nejhorší v sezóně. Určitě by na postup z rozjížděk nestačila, zato ta úterní by možná na to vysněné šesté nebo dokonce páté místo stačila.“

Michala Můzková vysvětlila, proč měly pocit, že seděly obě nakřivo: „Máme s tím problém i v tréninku. Každá máme pocit, že sedíme trochu nakřivo. Já trochu doleva, Jana zase doprava. Automaticky se to snažíme srovnat. Tím, že jsme netrefily rytmus, snažila jsem se to párkrát srovnat, což nám jízdu rozhodilo ještě víc. Když se nám soupeřky vzdalovaly, nepřidalo nám to ani na psychice. A ta je na takových závodech rozhodující. Bylo to zkrátka špatné... Ale nakonec je dobré, že nám vyšel alespoň postup do finále.“

Obě uvažují o olympiádě v Londýně, i když Mrůzková má ještě jiné plány... „Chtěla bych deblkajak zase kombinovat s divokou vodou. Ale bude tam nějaká pauza. Chceme s manželem založit rodinu,“ přiznala. „Dáme se zase dohromady a v Londýně to snad bude lepší,“ dodala Blahová.

Reklama

Související témata: