Hlavní obsah

Na olympiádu v Londýně půjde do prodeje 8 miliónů vstupenek

LONDÝN

Do prodeje na olympijské hry v Londýně půjde celkem osm miliónů vstupenek. Organizační výbor her v roce 2012 zvýšil počet lístků pro fanoušky o 300.000 kusů. Nechce, aby se opakovala situace s poloprázdnými stadióny jako při minulé letní olympiádě v Pekingu.

Článek

Vstupenky se začnou prodávat na jaře příštího roku. Jejich ceny budou známy nejdříve koncem letošního roku.

Pro fanoušky v Británii a Evropské unii je určeno 75 procent vstupenek, o jejichž majitelích se bude rozhodovat losováním. Zbytek připadne divákům ze zbytku světa a sportovním federacím (13 procent), sponzorům (osm procent) a cestovním kancelářím (čtyři procenta).

"Jde nám v první řadě o to, aby naše soutěže byly dostupné po všech stránkách, a chceme, aby sportoviště byla zaplavena fanoušky," uvedl výkonný ředitel organizačního výboru Paul Deighton podle agentury Reuters.

Pořadatelé očekávají, že na prodeji lístků vydělají zhruba 400 miliónů liber (11,3 miliardy korun). Rozpočet her činí dvě miliardy liber.

Na paralympijské soutěže bylo přidáno půl miliónu lístků navíc, takže celkem bude pro fanoušky k dispozici deset milionů vstupenek na soutěže handicapovaných sportovců.

Reklama