Hlavní obsah

Veslařská a bruslařská federace jsou podezřelé ze střetu zájmů

BERLÍN

Etická komise Mezinárodního olympijského výboru prošetřuje, zda se Mezinárodní bruslařská unie ISU a Mezinárodní veslařská federace FISA nedopustily střetu zájmů. Obě organizace uzavřely sponzorské smlouvy s korejskými společnostmi Korean Airlines a Samsung, což by je mohlo ovlivnit ve prospěch Pchjongčchangu při volbě pořadatele zimních olympijských her v roce 2018.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Šéfové obou mezinárodních federací jsou členy Mezinárodního olympijského výboru a budou v červenci příštího roku hlasovat při volbě pořadatelského města. V ní bude Pchjongčchangu konkurovat Mnichov a francouzské Annecy.

Podle agentury AP je vážnější situace bruslařské federace ISU, protože výkonný ředitel Korean Airlines Čo Jang-ho je navíc šéfem kandidatury Pchjongčchangu. "Nikdy jsme s ním osobně nejednali. Nikdo z naší federace, ani já, ani generální ředitel, ani viceprezident," uvedl prezident ISU Ottavio Cinquanta. "Jsme přesvědčení, že jsme nic špatného neudělali. jednali jsme s firmou, to je všechno," řekl v rozhovoru pro agenturu AP.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články