Hlavní obsah

Na milión zájemců se nedostal ani jeden lístek na londýnskou olympiádu 2012

Asi milión žadatelů o vstupenky na londýnskou olympiádu v roce 2012 nezískalo v losování ani jeden lístek. Podle organizátorů budou mít ještě šanci ve druhém kole losování, ve kterém však již nebudou vstupenky na nejžádanější události.

Foto: ČTK/AP

Pohled na rostoucí sportoviště londýnské olympiády.

Článek

Podle britských médií si na oficiálních stránkách organizačního výboru objednalo 1,8 miliónu lidí 20 miliónů vstupenek. K mání jich bylo 6,6 miliónu. Ani jedna vstupenka se ale nedostala na 55 procent žadatelů.

Vyprodala se i lukostřelba

Organizátoři se přitom domnívali, že zcela s prázdnou vyjde asi 250 tisíc lidí. I když se předpokládal mimořádný zájem o atletická finále nebo úvodní a závěrečný ceremoniál, vyprodaly se i levnější vstupenky na méně populární sporty jako je lukostřelba.

"Chápeme zklamání lidí, na které se nedostalo," uvedl mluvčí organizačního výboru. Zdůraznil, že neúspěšní žadatelé o vstupenky budou mít přednost ve druhém kole losování. K dispozici budou statisíce vstupenek především na tenis a na kolektivní sporty jako je volejbal, basketbal, házená, pozemní hokej. Nejatraktivnější události, jako jsou atletická finále, jsou ale už vyprodané.

Podle Matthewa Bathe ze skupiny na ochranu spotřebitelů Which? vyvolali organizátoři u žadatelů falešnou představu o jejich šancích na získání vstupenek. Bath se domnívá, že u každé disciplíny a a každé cenové kategorie měl být uveden počet nabízených vstupenek, aby zájemci mohli lépe odhadnout své šance.

Reklama

Související témata: