Hlavní obsah

Jsme připraveni! Řekl starosta Londýna komisařům MOV

LONDÝN

Londýn je na olympijské hry připraven. Řekl to starosta britské metropole Boris Johnson komisařům Mezinárodního olympijského výboru (MOV), kteří jsou v Londýně na své předposlední inspekční cestě před hrami, které začnou za necelých 10 měsíců.

Foto: Olympic Park Legacy Company, ČTK/AP

Olympijský park v Londýně je téměř hotov.

Článek

"Naše sportoviště jsou připravena, náš Park je hotový, naše doprava se transformuje," řekl ve středu Johnson členům MOV při jejich deváté z celkově deseti plánovaných návštěv od roku 2005, kdy byl Londýn zvolen za pořadatele OH 2012.

"Už cítíme tu horečku"

"Už cítíme tu horečku a nepochybujeme, že naše město splní očekávání všech. Ale stále máme pro následující měsíce hodně práce," uvedl Johnson s tím, že tak daleko jako Londýn nebylo v této fázi s přípravami na OH žádné pořadatelské město.

Tomuto tvrzení nahrává fakt, že výstavba všech sportovišť, včetně hlavního Olympijského stadionu, je už hotová a sportoviště byla předána organizačnímu výboru. Například nově položenou běžeckou dráhu představili pořadatelé v pondělí.

Největší starostí doprava

Největší starosti dělala organizátorům doprava, jejíž vylepšení a prodloužení linek spotřebovalo 6,5 miliardy liber (186 miliard korun).

Reklama

Související témata: