Hlavní obsah

Beckham šokoval přítomností na bikrosu! Fakt hustý, žasla Labounková

Skončila v sítu semifinále. Po druhé ze tří jízd, v nichž bojovala mezi osmičkou závodnic o čtyři postupová místa do finále závodu žen v BMX česká reprezentantka Romana Labounková držela šestou pozici a měla místenku ve finále na dosah. I tak byla s výkonem s ohledem na drsný pád z pěti metrů při středečním tréninku spokojená a s úžasem komentovala přítomnost fotbalové ikony Davida Beckhama na tribuně bikrosové arény.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Romana Labounková při semifinálové rozjížďce na olympiádě v Londýně.

Článek

Jak jste po pádu ve středeční kvalifikaci, kde vám patřila jedenáctá pozice, prožívala semifinálové rozjížďky?

Strašně jsem si to užila. Jsem spokojená se svými jízdami. Měla jsem výborné starty. V první zatáčce jsem byla vždy dobře, ale měla jsem vnější startovní pozici, takže mě vždy někdo podjel. A když už jsem tu šanci v poslední jízdě dostala, pokazila jsem skok za první zatáčkou. Letěla jsem strašně daleko, pak jsem nemohla na dalším horizontu skočit. Na víc jsem v semifinále tentokrát neměla.

Vyčítáte si, že po pádu v tréninku jste v kvalifikaci jela s určitým respektem a více nebojovala o lepší čas?

Udělala jsem tam mnoho chyb. Třetí a čtvrtá rovinka byla v mém podání katastrofa. Minimálně vteřinu a půl jsem ztratila. Kdyby se mi dařilo, mohla jsem mít lepší výběr startovní dráhy. První tři jsou na londýnské trati dobré, ale na zbytku musíte mít štěstí, že se třeba uvnitř někdo trošku pomlátí nebo spadne. Zvenku se soupeřky předjet nedají.

Doplatila jste tedy na výběr pozice na startu?

Mohla jsem jet i z páté startovní pozice, z níž je ještě poměrně blízko ke špičce. Ale ani tehdy bych nic nezachránila. Navíc pokaždé by ta volba znamenala start vedle Litevky Vilmy Rimsaitové, která skáče křivě, a tak jsem z bezpečnostních důvodů vzala dráhu dál od ní, aby mě neshodila.

Zaregistrovala jste na tribuně přítomnost fotbalisty Davida Beckhama?

Jasně. To je fakt hustý! Nechápu, že se přišel podívat na nás. Na bikros, který moc lidí nesleduje. Ale spíše jde o malý zájem v Česku, ve světě je bikros známější. Možná chtěl ukázat BMX synům. Ale nevím, jak moc je to bavilo.

Řešila se jeho přítomnost v depu mezi závodnicemi?

Vůbec, protože jsme se skoro nebavily. Každá se soustředila na vlastní výkon. Všechny holky byly vystresované, nikdo si vůbec závod neužíval s ohledem na význam olympijských her.

Reklama