Hlavní obsah

Já a zapálit olympijský oheň? Na to jsou tu vyvolenější, říká Beckham

Anglický fotbalista David Beckham odmítá, že by patřil mezi adepty, kteří při slavnostním ceremoniálu v Londýně v pátek 27. července zapálí olympijský oheň. Podle sedmatřicetileté legendy by se této pocty mělo dostat některému z olympijských medailistů.

David Beckham v dresu Los Angeles Galaxy.

Článek

Beckham patří mezi často zmiňovaná jména mezi kandidáty na zapálení ohně, avšak sám tuto roli odmítá. "Vždycky jsem říkal, že zapálit oheň na stadiónu by měl nějaký z olympioniků. Někdo, kdo udělal pro naši zemi něco velkého a vyhrál medaili," řekl někdejší hráč Manchesteru United.

Do týmu se nedostal

Fotbalová celebrita je zklamaná, že si hry nevyzkouší v roli člena britského fotbalového týmu. Do výběru Stuarta Pearce se Beckham nedostal a bude nadále vystupovat jen jako ambasador olympijského turnaje.

"Hodně se o tom mluvilo, byl bych na to opravdu pyšný. Každý ví, s jakou hrdostí reprezentuji a v mém rodném městě při tak velké události by to bylo neskutečné. Takže jsem samozřejmě zklamaný, ale život jde dál," uvedl Beckham, který se zapojil i do kandidatury na pořádání her.

"Teď budu podporovat Brity a doufám, že vyhrají tolik zlatých medailí, co to jen půjde. Navíc budu pyšný na to, že jsem se podílel na tom, že jsme přivedli hry do Londýna," dodal.

Reklama

Související témata: