Hlavní obsah

Jordan s Barkleym se vysmáli Bryantovu srovnání s Dream Teamem

Nejslavnější basketbalista všech dob Michael Jordan a Charles Barkley se vysmáli prohlášení Kobeho Bryanta, podle kterého by současný olympijský výběr USA porazil legendární Dream Team z her v Barceloně. V roce 1992 hvězdy NBA v čele s Jordanem, Barkleym, Earvinem "Magikem" Johnsonem, Larrym Birdem či Patrickem Ewingem při své olympijské premiéře turnaj suverénně ovládly a svým představením nadchly fanoušky.

Foto: Michael Green, ČTK/AP

Basketbalista Michael Jordan

Článek

Bryant své předchůdce v minulých dnech popíchl, když uvedl, že nynější tým USA by byl lepší. Podle pětinásobného šampiona NBA s Los Angeles Lakers jsou členové současného výběru mnohem atletičtější a křídelní hráči týmu z Barcelony už se navíc blížili ke konci kariéry.

"Smál jsem se," popsal svou reakci Jordan. "Porovnávat ty dva týmy od něj nebylo zrovna moc chytré," konstatoval šestinásobný vítěz NBA v dresu Chicaga Bulls.

"Říkal, že jsme nebyli tak atletičtí. Ale byli jsme chytří. Tvrdil, že jsme byli moc staří, ale mně bylo 29 a byl jsem na vrcholu kariéry. Pipovi (Scottie Pippen) bylo 26 nebo 27, Barkleymu, Ewingovi i Mullinovi bylo 29. Skoro žádný třicátník tam nebyl," podivoval se Jordan slovům olympijského šampiona z Pekingu.

Podobně reagoval Barkley. "Musel jsem se začít smát. Vždyť kolik je Bryantovi? A nám říká, že jsme byli staří," uvedl na adresu třiatřicetileté hvězdy. Ze současného amerického mužstva by se podle něj do legendárního prvního Dream Teamu prosadili nanejvýš Bryant, LeBron James a Kevin Durant.

Jordan by týmy nesrovnával. "Myslím, že se snažil (Bryant) legitimizovat svůj vlastní Dream Team. Ale podle mě to není o tom, který tým je lepší," řekl majitel klubu Charlotte Bobcats.

Reklama