Hlavní obsah

České beachvolejbalistky byly v olympijské generálce páté

Beachvolejbalistky Lenka Háječková s Hanou Klapalovou dosáhly před startem olympijského turnaje nejlepšího výsledku ve Světovém okruhu za poslední dva roky. Na grandslamu v Klagenfurtu vypadly ve čtvrtfinále a dělí se o páté místo. Druhý český olympijský pár Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou byl devátý.

Foto: ČTK

Beachvolejbalistky Hana Klapalová a Lenka Háječková

Článek

"Konečně nějaký výsledek a výkony, za který jsme opravdu rády," uvedly na svém webu Háječková s Klapalovou, které byly dvakrát za sebou čtvrté na mistrovství Evropy, těsně jim medaile unikla i loni na MS v Římě a mezi elitní osmičku se ve Světovém okruhu dostaly poprvé od srpna 2010 v norském Kristiansandu.

V Klagenfurtu postoupily ze skupiny z druhého místa, v play off porazily dvakrát soupeřky ze Švýcarska a v boji o semifinále podlehly favorizovaným Brazilkám Talitě s Antonelliovou 19:21 a 14:21. "Byl to poslední turnaj před odjezdem do Londýna, takže jsme opravdu rády, že se nám dařilo a odehrály jsme pěkné zápasy," dodaly české hráčky.

Turnaj v Klagenfurtu je považován za nejlepší na okruhu a to i díky skvělé divácké kulise. Užily si ji také Kolocová se Slukovou, které vyhrály skupinu, ale hned ve 2. kole play off prohrály s Chomjakovovou s Ukolovovou 1:2 na sety.

Turnaj žen na společném rakouském grandslamu měl vyvrcholit dnes, jenže plány narušilo počasí. Kvůli dešti se hrát nemohlo a semifinále i zápasy o medaile byly odloženy na neděli, kdy vyvrcholí i soutěž mužů. Odehráno tak musí být šest zápasů, program proto začne už časně ráno.

Třetí český pár, který se představí na olympijském písku v Londýně, Přemysl Kubala s Petrem Benešem do Klagenfurtu nejel, neboť Beneš léčí bolavé koleno.

Reklama

Související témata: