Hlavní obsah

Jste idioti, když jste na olympiádu nenominovali Beckhama, rozčiluje se Paul McCartney

Jan KrůtaPrávo

Nejen kritiku z řad sportovců si vysloužili šéfové britského olympijského týmu za to, že do fotbalové reprezentace na hry nenominovali ikonu Davida Beckhama. „Jste idioti,“ vzkázal jim Sir Paul McCartney, někdejší baskytarista legendární skupiny Beatles a dodnes jedna z hvězd světové hudební scény.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham se na olympiádu jako sportovec nepodívá.

Článek

Národ ani experti přitom o nominaci ikony anglického fotbalu vůbec nepochybovali, ale když oznámil kouč výběru Velké Británie Stuart Pearce seznam vyvolených, Beckham v něm chyběl. Přitom to byl právě sedmatřicetiletý fotbalista, kdo za hry v Londýně řadu let loboval a je jednou z tváří olympiády.

„Je to národní hrdina. Měl být úplně první hráč v nominaci, protože má velkou zásluhu na tom, že Londýn olympiádu dostal,“ řekl McCartney, který bude zpívat na zahajovacím ceremoniálu. „Ale nějací idioti to rozhodli úplně jinak,“ dodal nakvašeně sedmdesátiletý hudebník.

Beckham by plnil stadióny

„Když se podívám na tři hráče starší 23 let, které v týmu máme, je to velmi smutné. Všichni si asi říkáme, na místě jednoho z nich mohl být Beckham,“ cituje McCartneyho deník The Sun. „Navíc by byl David neskutečný tahák pro lidi, on by plnil stadióny,“ dodal rozhořčeně.

Pearce nominoval ze starších hráčů velšského veteránu Giggse z Manchesteru United (38), zcela nepochopitelně i jeho krajana Bellamyho (33), který je na odchodu z Liverpoolu a ještě čtyřiadvacetiletého obránce Richardse z Manchesteru City. Když se novináři ptali, proč v nominaci chybí Beckham, odpověděl jim: „Prostě není dost dobrý,“ řekl na adresu záložníka LA Galaxy, který má stále solidní formu a za svůj klub dává góly.

Jeho opomenutí nechápe ani záložník Chelsea Frank Lampard. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že by Becks na olympiádě nehrál. Miluje svou zemi a vím, že zahrát si doma na olympiádě, to byl jeho velký sen. Nevím, proč tam není. Už jen jeho přítomnost by byla pro mladé hráče obrovským plusem a těžil by z toho celý tým,“ řekl Lampard.

Reklama

Související témata: