Hlavní obsah

Basketbalistku Burgrovou trápí v olympijské vesnici vedro

Londýn

Po slavnostním přijetí českých sportovců do olympijské vesnice si basketbalistka Ilona Burgrová ještě chvíli poseděla v přilehlém parčíku. Odpoledne už spolu se svými spoluhráčkami absolvovala poslední test s Kanadou (Češky prohrály 39:47) před sobotním startem turnaje.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Basketbalistka Ilona Burgrová v přípravném utkání proti Kanadě

Článek

Užíváte si zatím na Londýn nestandardně slunečného a teplého počasí?

Asi je to tu neobvyklé, ale příjemné moc ne. Byty zjevně nebyly stavěné na takové vedro, je tam docela horko. Sluníčko je prima, ale teď už je ho moc.

Do postelí se jako basketbalistky bez potíží složíte? Atletka Denisa Rosolová říkala, že už pod ní praskla jedna laťka...

To se mi ještě nestalo, nevím, jestli Denisa na té posteli moc nevyvádí. (úsměv) My jsme vznášely požadavek, aby postele byly prodloužené. Takže za normální máme ještě třiceticentimetrovou skříňku a je tam delší matrace. S tím problémy nemáme.

Takže zvládáte i ranní vstávání v rámci zvykání si na brzký start sobotního zápasu s Čínou (v 9 hodin britského času)?

Moje tělo se přenastavilo, o půl sedmé už jsem vzhůru, i když nemusím. Ale tady se mi daří spát do osmi.

Takže vy nejste z těch, kterým by dřívější budíček dělal potíže?

U mě problém není, ale jako mladí lidé jsme naučené chodit spát ve dvanáct a vstávat v osm. První zápas se hecneme a zkusíme jít spát co nejdřív, i když osobně pochybuju, že se mi to povede před jedenáctou.

Už na vás dolehla olympijská atmosféra?

Naopak. Přijeli jsme sem do vesnice, všichni sportovci tu trénují, takže mi to nijak zvláštní nepřijde. Spíš ze mě ta nervozita opadla.

Hala, v níž budete hrát turnajové zápasy, se vám zamlouvá?

Je pěkná, je v ní spousta místa, myslím, že se v ní bude hrát dobře.

Byla jste ráda, že jste si ještě před turnajem zahrály s Kanadou? Trenér Blažek říkal, že aspoň skončí zápasový deficit...

To já nevím, jestli měl pan Blažek zápasový deficit. (usmívá se) Nic takového jsem nepociťovala, i když bylo fajn si zase vzít míč do ruky a ověřit si, jak jsme na tom s formou.

Dobrou formu už ale ukázaly dvě výhry nad Ruskem v Jindřichově Hradci...

Ano, ale to bylo spíš povzbuzení pro fanoušky, než pro nás. Kdybychom ukončily tu hlavní přípravu prohrou, člověk by věděl, že do toho musí dát víc, protože má rezervy. Ale tou výhrou v přípravě se může člověk nechat uspat a to bychom velmi nerady. Čína je velmi těžký soupeř, budeme muset makat.

Co o ní víte?

Hrály jsme s Číňankami několik zápasů, ty holky známe. Jestli se za ty dva roky změnil jejich styl, to ještě rozebereme s trenérem.

Reklama