Hlavní obsah

Giggs si po remíze stěžoval na tvrdou hru Senegalu

Londýn

Kapitán britské fotbalové reprezentace Ryan Giggs si po čtvrteční remíze 1:1 se Senegalem v úvodním duelu domácího týmu na olympijských hrách postěžoval na surovou hru afrického soupeře. Na tvrdé zákroky podle něj adekvátně nezareagoval ani rozhodčí.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Ryan Giggs diskutuje s rozhodčím v utkání olympijského turnaje proti Senegalu

Článek

"Bylo tam několik sprostých zákroků, někteří naši hráči budou mít problémy dát se do neděle dohromady," řekl Velšan Giggs britským médiím směrem k následujícímu zápasu proti Spojeným arabským emirátům.

Podle veterána z Manchesteru United je div, že soupeř dohrál v plném počtu. "Ani nevím, kolik faulů udělal jejich hráč číslo deset. Kdyby tohle dělal v Premier League, asi by byl třikrát vyloučen," zlobil se po utkání Giggs.

Rozhodčí prý pískal nevyrovnaně

"Navíc rozhodčí pískal dost nevyrovnaně. Bellamy dostal žlutou kartu za to, že si naskakoval na hlavičku, přitom na druhé straně byly některé absurdní zákroky bez jakéhokoli trestu," uvedl Giggs.

První zápas britského fotbalového týmu na olympijském turnaji po 52 letech začal pro domácí na manchesterském Old Traffordu nadějně, když se ve 20. minutě trefil Craig Bellamy. Osm minut před koncem ale vyrovnal na konečných 1:1 Moussa Konate.

Trenér Stuart Pearce se vyjadřoval mírněji než Giggs, když soupeře označil za důraznějšího. Navíc si prý všiml nervozity některých svých hráčů. "Viděl jsem před zápasem na některých nervy. Mnoho našich fotbalistů hraje anglickou ligu, ale tohle s nimi přece jen trochu zamávalo," řekl.

Reklama

Související témata: