Hlavní obsah

VIDEO: Královské nemehlo! Princ William a fotbalový balón, to nejde k sobě

Idol mladých fotbalistů z prince Williama rozhodně nebude. Vévoda z Cambridge zavítal v předvečer zahájení olympijských her v Londýně na trénink mladých fotbalistů, kteří se nestačili divit, jaké nemehlo prezident Britské fotbalové asociace je. William se totiž nadvakrát nedokázal trefit zblízka do prázdné branky.

Princ William kope do míče

 
Článek

Princ William je katastrofální fotbalista: dvakrát minul prázdnou branku

Sám William ale bral své fotbalové „umění" s nadhledem. „Sledovat mě na trávníku, to není hezký pohled. Na mysl se dere srovnání s kozou na ledě. Na druhou stranu je to ale možná méně zahanbující, než jak se stal můj bratr nejrychlejším mužem planety," připomněl se smíchem březnový souboj prince Harryho s Usainem Boltem při návštěvě Jamajky. Fenomenální atlet samozřejmě nechal vzácnou návštěvu vyhrát.

Přestože fotbalového talentu William příliš nepobral, považuje se za milovníka sportu. „To máme společné, já, Harry i Kate (Williamova manželka). Sport je důležitá součást života, ať jste mladý, nebo starý. Pomáhá budovat sebedůvěru, plodí vzájemnou úctu a odpovědnost a učí hodnotu týmové práce," poznamenala jeho královská výsost.

Reklama