Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská postoupila, její krajanka Hadačová vypadla hned v prvním kole

Londýn
Aktualizováno

Česká stolní tenistka Iveta Vacenovská postoupila do třetího kola olympijského turnaje. Ve svém úvodním vystoupení v Londýně porazila 4:1 na sety Thajku Nanthanu Komwongovou. Soutěž už naopak skončila pro druhou českou zástupkyni ve dvouhře Danu Hadačovou, která podlehla 2:4 na sety Australance Miao Miao.

Foto: František Zálewský, ČTK

Stolní tenistka Dana Hadačová

Článek

Vacenovské se nevydařil závěr úvodní sady, kterou po pěti neproměněných setbolech prohrála 14:16. Pak však zápas naprosto ovládla a další sety vyhrála jednoznačně 11:6, 11:4, 11:5 a 11:3.

V třetím kole se Vacenovská v neděli utká s devátou nasazenou Číňankou v německých barvách Wu Ťia-tuo. Dosud jediný vzájemný zápas s ní před třemi lety prohrála těsně 3:4 na sety.

Hadačová musela zasáhnout už do prvního kola a nezvládla koncovky úvodních dvou setů, které prohrála 8:11 a 9:11. V tom druhém přitom vedla už 8:5.

Pak se osmadvacetiletá Češka vrátila do zápasu, když po setech 11:6 a 11:7 srovnala krok. Australská reprezentantka s čínskými kořeny však další dvě sady znovu získala pro sebe shodně 11:7. Zápas ukončila šesti vítěznými výměnami za sebou.

Stolní tenis
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Miao Miao (Austr.) - Hadačová (ČR) 4:2 (8, 9, -6, -7, 7, 7), Vacenovská (ČR) - Komwongová (Thaj.) 4:1 (-14, 6, 4, 5, 3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články