Hlavní obsah

Kameny padající ze srdce basketbalistek přehlušily i tribuny

Radek Malina (Londýn)Sport.czPrávo

Přestože se výkon českých basketbalistek ve středečním utkání s Chorvatskem pohyboval v obrovských křivkách, kdy se od precizní hry propadaly ke hře nehodné olympijského turnaje, slavily vítězství. Po výhře 89:70, první v Londýně, mají boj o postup do čtvrtfinále dál ve vlastních rukách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost českých basketbalistek po výhře nad Chorvatkami

Článek

„Kameny padající z našich srdcí musely přehlušit i tribuny," smála se Ilona Burgrová. „Věděly jsme, že musíme po prohrách s Tureckem a Čínou bezpodmínečně zvítězit, ale žádné napětí mezi námi nebylo. Naopak jsme byly uvolněné, protože jsme se shodly, že horší basketbal než v úvodních dvou zápasech prostě předvádět nemůžeme," vyprávěl autorka devatenácti bodů v bitvě s Chorvatskem.

„V hlavě mám jen radost a žádná slova. Jsem strašně šťastná, že jsme klíčové utkání zvládly. Tlak byl děsivý, moc se nám ulevilo," hlásila Kateřina Elhotová, která k výhře přispěla dvaceti body. „Ani si nepamatuji, kdy jsme v nároďáku naposledy nastřílely soupeři přes osmdesát bodů. Fakt nám zápas sednul," radovala se.

„Ustáli jsme všechny kopance, dřeli jsme hlavy o zem a pomoci zvenčí se nám před zápasem od nikoho nedostalo. Ale psychicky jsme tlak skvěle zvládli," chválil české hráčky trenér Lubor Blažek a odmítal, že by oddechovým časem 1,6 vteřiny chtěl zesměšnit soupeřky. „Už jsem to slyšel od zástupců FIBA i Chorvatek. Ale přece jde o skóre. Takové slovní napadení považuji za absolutně nepřípustné," zlobil se.

Reklama